Pěkného výsledku dosáhli na mezinárodním juniorském badmintonovém turnaji Adria kategorie do 17 let v chorvatské Opatiji jihočeští mladíci Tomáš Švejda (SKB ČK) s Janem Janoštíkem (Sokol ČB).

Ve společně hrané čtyřhře se probojovali až do osmičky nejlepších deblů a po vyřazení polskou dvojicí (16:21, 14:21) obsadili i tak výborné páté místo.

Předseda a šéftrenér českokrumlovského SK Badminton Radek Votava.
Výsledky badmintonistu na krajské a republikové scéně


Ve dvouhře narazil Tomáš Švejda ve druhém kole na švédského hráče Olssona, kterému podlehl po těžkém boji až v koncovce třetího setu (20:22) a skončil tak na 17. místě.

Trenér krumlovské naděje Radek Votava dodává: „Tomáš Švejda vycestoval na turnaj Evropského juniorského okruhu věkové kategorie U17 s reprezentačním výběrem a odehrál zde velice dobré zápasy. Velká škoda je prohrané dvouhry v koncovce třetího setu o dva míče. Jeho švédský soupeř pak porazil velice hladce další dva hráče a postoupil až do semifinále. Tomáš je již stálým členem širšího výběru českých mladších juniorů, jenž se připravuje na podzimní mistrovství Evropy této kategorie, které se bude hrát v Praze. A společně s ním je ve výběru i další naše hráčka Bára Hadáčková, která je v současné době zraněná.“

 Jiří Frendl