Na řece Kamenici v Jizerských horách se pojede nejen o první pohárové umístění, ale zároveň také o první nominační body pro mistrovství Evropy ve sjezdu. Krumlovský oddíl má pro toto ME, které se bude konat v květnu v makedonském Skopje, několik žhavých želízek v ohni. Mezi aspirantky na reprezentační trikot patří stálice krumlovského oddílu Anežka Paloudová, Antonín Haleš a Martin Novák. Dobrou formu ale letos ukazují také Karolína Paloudová, nebo deblíři Václav Švadlena a David Jirka.

Celkový výsledek nominace budeme znát po dalších dvou víkendových kláních situovaných na řeku Labe do Špindlerova Mlýna a na řeku Otavu u Čeňkovy pily.

To že krumlovští závodníci mají aktuálně na prahu nové sezony dobrou formu, ukázali Vltaváci již minulý víkend kousek za hranicemi s Německem u města Passau. Tady se na řece Ilz konaly nominační závody do německé reprezentace a zástupci SK Vltava při té příležitosti vyrazili poměřit síly na mezinárodní scénu – a dopadlo to výborně.

Karolína Paloudová, ač věkem juniorka, zajela mezi ženami nejrychlejší čas dne a brala tak první místo před takovými hvězdami německé scény jako jsou Alke Overbecková nebo Sabine Füsserová. Stejně tak zvítězila i deblová posádka Haleš a Novák, následovaná oddílovými kolegy Švadlenou a Jirkou na druhém místě. Další stříbrnou medaili do krumlovské sbírky přidal dobrým výkonem na singlkanoi Antonín Haleš a mezi singlíři juniory zvítězil nadějný krumlovský závodník Vojtěch Klíma.