Krajské a okresní soutěže tabletenisových družstev pokračovaly dalšími koly.

Krajská soutěž

V patnáctém kole měl z okresních zástupců nejtěžšího soupeře tým Kaplice, jenž hostoval na stolech vedoucího budějovického Orla. Hosté přijeli v téměř nejsilnější sestavě, kde chyběl jen Tomáš Weber. Začátek byl velmi slibný a Kapličtí vyhráli obě úvodní čtyřhry. V následujícím zápase však po velkém boji Luboš Sláma nezvládl koncovku s Kocourkem a prohrál 2:3. Bohužel, kaplický borec se ve finiši zranil, což značně ovlivnilo průběh celého zápasu. Navíc to vypadá, že Sláma bude vyřazen až do konce sezony, což je pro Kaplici citelná ztráta. Kapličtí nakonec na Orlu padli v poměru 6:10.

Velešín nadělil Kněžským Dvorům kanára a posunul se na třetí místo průběžné tabulky.

Malonty odehrály velmi vyrovnané utkání v Černém Dubu, kde ještě dva duely před koncem vedly 9:7, ale slibný stav nedovedly do úspěšného konce. I remíza je ovšem slušným výsledkem a Malontští se přesvědčili, že hrát se dá i s papírově silnějším soupeřem.

Křemže nestačila venku na druhé Borovany, čímž se před nadcházejícím šlágrem propadla pod pomyslné stupně vítězů na průběžné čtvrté místo. Ve středu 11. února od 18 hodin se v krásetínské herně uskuteční tahák Křemže v. Orel.

„Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky stolního tenisu. Přijďte nás podpořit v bitvě s dosud neporaženým soupeřem. Věřím, že to bude velmi zajímavý zápas," zve do Podkletí křemežský kapitán Jaroslav Opelka.

Výsledky našich týmů v 15. kole KS: Orel Č. Budějovice C – Kaplice 10:6 (za hosty: Kmoch 3, Kratochvílová 1, debl 2), Černý Dub – Malonty 9:9 (za hosty: Mráz 3, Beneš 3, Janošťák 2, debl 1), Borovany – Křemže 10:5 (za hosty: Hůlka 2, Reitinger 1, Kudláček 1, debl 1), Kněžské Dvory – Velešín B 0:10 (Vraspír 2, Kamera ml. 2, Blaženec 2, Fesl 2, debl 2).

Okresní přebor

Mezi elitou v okrese pokračuje spanilá jízda vedoucích celků. Lídr z Třebonína nezaváhal doma proti Loučovickým a pojistil si první místo v tabulce přeboru. Souboj třetího céčka Přídolí se čtvrtým béčkem Kaplice skončil smírně.

Zajímavý zápas se odehrál v krásetínské herně, kde hraje své zápasy také Holubov. Utkala se zde dvě družstva z chvostu tabulky a byl to boj o naději pro blížící se play out. Domácí tým Holubova se vypjal k heroickému výkonu a deklasoval krumlovské Seniory 14:4, když se čtyřmi body zaskvěli Karel Charvát a Miroslav Pešl. Jak sami domácí poznamenali, je to povzbuzení do dalších bojů o záchranu.

Výsledky 14. kola OP: Dolní Třebonín – Loučovice 12:6, Kaplice B – Přídolí C 9:9, Holubov – SC Č. Krumlov 14:4, Zubčice – Loučovice/Brod 0:18 kontumačně.

Okresní soutěž

Na nejnižším patře není nic nového. V čele je nadále stoprocentní Benešov, i když ještě nemá započítány dva nenahlášené zápasy. Na dalších místech se srovnaly druhá Křemže B, třetí Kaplice C a čtvrtý Dolní Třebonín B. Tato čtveřice má již značný náskok a právě mezi těmito týmy se tak bude rozhodovat o postupujícím do přeboru.

Výsledky 14. kola OS: Soběnov – Kaplice C 4:14, Dolní Třebonín B – SC Č. Krumlov B 12:6, Velešín D – KST Č. Krumlov 3:15, Křemže B – Velešín E 18:0.

Jarolsav Opelka, Karel Vosika