Výsledky stolních tenistů z našeho regionu ve finiši krajských a okresních soutěží družstev.

Krajská soutěž

Před posledním kolem KS je jasné, že první týmy Spartaku Kaplice a Sokola Křemže se v tomto ročníku umístí mezi třemi nejlepšími, Velešín skončí v klidném středu tabulky a nováček z Benešova nad Černou po roce sestoupí zpět do okresního přeboru.

Nejprve se podíváme na špičku. Áčko Kaplice nemělo příliš práce se sestupem ohroženou Zliví. Křemže odjížděla na stoly budějovického Startu s velkým respektem, a jak se ukázalo, obavy byly na místě. Po velkém boji Křemežští výborně hrajícímu soupeři podlehli a propadli se na průběžné třetí místo. Hvězdou tohoto utkání byl domácí Jan Brom, který vyhrál všechny své zápasy a navíc  neztratil  ani set.

Velešín odjížděl od stolů béčka Pedagogu s výpraskem, nutno však dodat, že vinou  nemoci hráli hosté notně oslabeni. Ani  Benešovu se  nedařilo, když doma s céčkem Pedagogu neuhrál ani bodík.

V posledním 22. kole je na programu derby Křemže v. Kaplice, v němž je v sázce konečné krajské stříbro.

Výsledky okresních zástupců ve 20. a 21. kole KS: Benešov – Pedagog ČB C 0:10, Kaplice – Zliv 10:6, Pedagog ČB B – Velešín 10:1, Start ČB – Křemže 10:7, Velešín – Kaplice 4:10, Křemže – Benešov 10:0.

Okresní přebor

Mezi okresní elitou je již konec. Staronovým přeborníkem jsou opět Loučovičtí, kteří za celou sezonu neprohráli, což svědčí o síle tohoto týmu. Ani v krajské soutěži, pokud tedy přeborník postup přijme, by určitě neměl hrát tento celek podřadnou roli.

Druhé místo obsadilo béčko  Kaplice s dvanáctibodovou ztrátou na Loučovice. Těsně za Kaplicí skončili Krumlovští, zde je však nutno podotknout, že Senior hrál tzv. play out (vzájemné souboje horší čtyřky), kde neztratil ani bod a díky tomu se  vyhoupl na bronzový stupínek.

Čtvrté jsou Malonty. Tento tým má velmi vyrovnanou sestavu, a když se sejde v optimálním složení, je velmi těžkým soupeřem pro každého.

Páté béčko Přídolí loni spadlo z krajské soutěže a dle slov tamních hráčů byl jejich cílem opětovný návrat. Odchod Jana Cipína však Přídolským velmi zkomplikoval situaci a na víc než na páté místo to nestačilo.

Šesté místo zaujímá áčko Holubova. Toto družstvo nejvíce trpí na úzký kádr, když už  několikátý rok hrají Holubovští bez adekvátního náhradníka a při zranění některého hráče základu se to projeví na výsledcích.

Sedmé skončilo velmi mladé družstvo Zubčic, u kterého  by v dalších letech měla jít výkonnost nahoru.

Poslední místo obsadilo  béčko Velešína. Nováček přeboru uhrál jedinou remízu a nemohlo to tedy skončit jinak než sestupem.

Výsledky 19. a 20. kola OP: Přídolí B – Malonty 3:15, Kaplice B – Loučovice 5:13, Holubov – Velešín B 12:6, Zubčice – SC Č. Krumlov 6:12, Malonty – Kaplice B 13:5, SC Č. Krumlov – Holubov 11:7. Chybí dohrávka Velešín B – Zubčice.

Okresní soutěž

V okresní soutěži se jeví jako velký smolař béčko Křemže. To totiž znovu nepostoupilo do přeboru a i letos pouze o skóre. Vítězem OS se stal Dolní Třebonín, jenž za celý ročník pouze dvakrát prohrál a oba nezdary utrpěl právě s Křemží. Velkým triumfem tohoto týmu se stal příchod  Jana Cipína, který s bilancí 52 výher a 4 prohry doslova táhl Třebonínské do okresního přeboru. Ani ostatní hráči však nezůstali pozadu a velice zdatně Cipínovi sekundovali. Hráči křemežského béčka  se celý rok rvali, bojovali, ale ani letos to nevyšlo. Dlužno přiznat, že stříbrnému týmu OS  velmi pomohl pendl z áčka  Zbyněk Kudláček, ale ani to na postup nestačilo.

Třetí místo obsadilo céčko Kaplice, které ukázalo, že má  sice velmi kvalitní tým, ale také hodně nevyrovnané výsledky. Čtvrtý je Soběnov, který loni spadl z přeboru, soutěž mu ovšem přece jenom více vyhovuje.

Páté je krumlovské béčko a  s tímto umístěním jsou v Krumlově spokojeni. Už podle názvu Senior je jasné, že tito pánové hrají již hlavně pro radost z pohybu. Šesté pořadí patří déčku Kaplice, kde hrají vesměs mladí hráči, kteří mají ještě kariéru před sebou.

U předposledního céčka Velešína platí výše řečené pro Kaplici, tedy že tým tvoří většinou mladí hráči, o kterých jistě ještě uslyšíme.

Poslední béčko Holubova utvořilo nový „rekord" soutěže,  když za celý ročník nepoznalo jiný výsledek než porážku. Co dodat více?

Výsledky 19. a 20. kola OS: Kaplice C – SC ČK B 16:2, D. Třebonín – Křemže B 11:7, Velešín C – Holubov B 13:5, Kaplice D – Soběnov 8:10, SC ČK B – D. Třebonín 4:14, Křemže B – Kaplice C 12:6, Holubov B – Kaplice D 5:13, Soběnov – Velešín C 17:1.

Jaroslav Opelka