Zastavení nad výsledky kanoistů českokrumlovského SK Vltava při mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě.

Nejlepšího výsledku na šampionátu ve slovinském Solkanu dosáhli Krumlováci Lukáš Novosad a Antonín Haleš v závodě kanoistických hlídek 3x C1, kde spolu s pardubickým Rolencem dopádlovali pro skvělou stříbrnou medaili. „Jeli jsme ve stejné sestavě jako loňskou Evropu, odkud máme stříbro. Ani na světě jsme nechtěli hrát druhé housle a jsem rád, že se to povedlo," předeslal nejzkušenější člen české reprezentace Lukáš Novosad (pozn. – ke světovému úspěchu se ještě v příštích dnech vrátíme).

Nyní se podívejme na účast krumlovských borců v individuálních závodech.

Lenka Lagnerová v disciplíně K1 žen zajela svůj nejlepší letošní výkon, poprvé porazila píseckou Zástěrovou, šestnáctým časem sice do finálové desítky nepostoupila, přesto byla s výkonem spokojená. V kategorii C1 žen Lagnerová nejprve první jízdu nedojela, po důkladném rozboru u videa však druhou jízdu zvládla a šla do finále. Tam její forma vygradovala a skončila celkově šestá o pouhé dvě vteřiny od medaile.

Krumlovský dvojblok Haleš a Novosad nastoupil v kategorii C1. Haleš si oproti loňsku polepšil, vybojoval finále posledním dvanáctým časem, když porazil i stříbrného z posledního MS Chorvata Gajiče o tři setiny. Ve finále pak umístění ještě o příčku vylepšil a byl jedenáctý.

„Jel jsem maximum, technicky čistě, ale soupeři jsou stále ještě o trošku rychlejší. To je ale motivace na další rok. Příští svět se pojede v italské Valtelině a na to si věřím. Určitě je potrápím víc než letos," řekl Antonín Haleš.

Lukáš Novosad po desátém místě v kvalifikaci obsadil ve finále celkově osmé místo.