V tradičním hodnocení klubů, které v rámci podpory talentované mládeže připravuje Český badmintonový svaz již od roku 2011, agilní klub z našeho okresního města vybojoval za rok 2016 skvělé čtvrté místo mezi všemi badmintonovými oddíly v republice. Z celkové dotace půl milionu korun si tak Krumlovští na základě dosažených výsledků připisují do pokladny na klubovou činnost částku více než 55 tisíc.

„Do tohoto hodnocení byly zahrnuty výsledky patnáctky hráčů klubu, což je přibližně patnáct procent naší mládeže,“ připomíná šéftrenér a předseda SKB Radek Votava a dodává: „Mám z našeho umístění za trenéry, pomocníky a všechny hráče velkou radost a moc si toho cením. V dnešní době se peníze na činnost shánějí velice složitě, a tak vítám přístup svazu, který již několik let podporuje i činnost klubů. Radost bych z toho ovšem měl, i kdyby se náš klub v TOP 10 neumístil na hodnocených místech. Prostě a jednoduše jsem rád i za ostatní kluby. V loňském roce byl náš oddíl na desátém místě, letos jsme čtvrtí a příště třeba v desítce nebudeme… Vždy totiž záleží na mnoha faktorech. Důležité ale je, kromě trénování, hrát turnaje, aby byl každý hráč na žebříčku co možná nejvýše. Děkuji proto všem trenérům, pomocníkům, rodičům a hlavně hráčům za přístup k tréninku a nasazení na turnajích. Rozhodně můžeme být všichni na naše výsledky hrdí. Vycházejí z letitého systému práce založeného na skupinových trénincích, na tom, že starší hráči pomáhají mladším a také na zodpovědnosti jednoho ke druhému při jednotlivých cvičeních přímo na trénincích. To vše je důležité pro kvalitní přípravu, která vede k lepším výsledkům, trvalým přátelstvím a také k umění pracovat v kolektivu. Určitě se také nabízí otázka, na co tyto peníze použijeme. A není těžká ani odpověď. Pro trénink potřebujeme míče, a protože netrénujeme s plastovými, jsou náklady na ty péřové hodně velké. Také potřebujeme dokoupit nějaké tréninkové pomůcky, a když něco zbude, tak i na trenéry dětí. Prostě na děti! Ještě jednou všem moc děkuji, přeji pěkné léto a celému klubu blahopřeji.“

Pořadí TOP 10: 1. TJ Astra ZM Praha 222,7 bodu, 2. TJ Sokol Klimkovice 218,5 bodu, 3. TJ Sokol Polabiny Pardubice 201,4 bodu, 4. SKB ČESKÝ KRUMLOV 189 bodů, 5. TJ Sokol Meteor Radotín Praha 180,3 bodu, 6. TJ Slovan Vesec 156,8 bodu, 7. SK Prosek Praha 155,4 bodu, 8. Super Stars Most – 141,4 bodu, 9. FSpS MU Brno 116 bodů, 10. TJ Orlová Lutyně 113,6 bodu.

Pozn.: Hodnocení TOP 10 vychází z výsledků dosažených v minulém roce, kde se vyhodnocují konečné žebříčky juniorských kategorií U13 – U19 (k 31. prosinci 2016) a umístění juniorů na českém republikovém žebříčku dospělých (k 17. listopadu 2016).