Pětičlenná skupina krumlovských borců se v srpnovém termínu zúčastnila velkého mezinárodního závodu v praktické střelbě v konkurenci 250 střelců z pěti zemí na střelnici v Hodonicích u Znojma, která je největší v republice. Pořádající klub Alza Pro nazval závod „Hot Shots Madden", čili „Žhavé výstřely" s podtitulem, který měl střelce v uvozovkách dohnat k šílenství.

Závod byl vypsán na 15 těžkých situací, na kterých se rozhodovalo o umístění s minimálním počtem 300 ran, a rozdělen byl do dvou dnů. Všichni členové krumlovského z klubu stříleli v divizi Standard.

„Všichni jsme jeli získat zkušenosti a hlavně projít si závodem a odstřílet ho bez problémů," předesílá zakládající člen Spolku veteránů Eggenberg Miroslav Kučera a pokračuje: „Mimo mne totiž stříleli všichni ostatní takovýto závod poprvé v životě. Určitě panovala před startem jistá nervozita a na průběhu celého závodu to bylo znát. Já sám jsem se k praktické střelbě vrátil po dlouhých osmi letech a navíc s novou zbraní. Mladým se již nemohu rovnat ani jim stačit, takže jsem zařazen do kategorie Super senior střelců nad šedesát let. Tam jsem skončil šestý a různé chyby, jako vynechání terče nebo přešlap vymezovací linie na stanovišti mě stály dost trestných bodů a naději na lepší umístění. Ale náš cíl hlavně dokončit byl splněn, i když únava po skončení závodu byla na všech viditelná," svěřil se.

Výsledky SV Eggenberg ČK na Hot Shots Madden – divize Standard: 102. Josef Ginzel ml., 104. Vladimír Lošek, 114. Miroslav Kučera (6. místo v kategorii Super senior), 117. Robert Vrabček, 118. Stanislav Hlaváček.

Dalším závodem, který střelce SV Eggenberg čeká v nejbližší době, bude Memoriál Jaroslava Špačka, jenž se uskuteční rovněž na střelnici v Hodonicích.

„Všichni věříme, že příště už přivezeme lepší výsledky," vzkazuje Miroslav Kučera.