S o něco menší rezervou, ale přece, se přes laťku přehoupne také Lada Doležalová a publikum bouří. Pro domácí výškařku to znamená překonání osobního rekordu o čtyři centimetry a celkové šesté místo.

Výborný výsledek pro táborskou závodnici. „To kdybych věděla, tak to dělám pořád a skáču výš a výš. Vycházel mi rozběh a podpora publika byla úžasná. Byli tady oba rodiče, prostě nádhera. Občas stačí i to," odpověděla Doležalová na otázku jak to dokázala. Příliš přitom nepočítala, že bude nakonec závodit. „Dozvěděla jsem se to až uprostřed týdne, když vyšla startovní listina. Aspoň jsem se nenervovala dlouho dopředu," usmívá se sympatická dáma.
Možná i proto nastupovala Doležalová k závodu v absolutním klidu. „Trochu jsem nervózní byla, jak jsem ale skočila základ, tréma hned opadla," byla v pohodě Lada Doležalová. Jestli to byl její životní závod, ukáže až čas. „Každopádně to byl určitě můj nejlepší závod v dosavadní kariéře," libuje si táborská atletka.

V průběhu závodu se povzbuzovaly Lada Doležalová s Alenou Panovskou a vzájemná podpora jim prospívala. I Panovská si vylepšila osobní maximum. „Osobák jsem překonala o centimetr. Poslední dobou podávám vyrovnané výkony, můžu být tedy spokojená. Atmosféra na mistrovství republiky bývá neopakovatelná," řekla Alena Panovská.