Krajské tenisové soutěže družstev dospěly do cíle sezony 2014.

Dorostenci LTC Č. Krumlov hráli soutěž dvoukolově a před posledním kolem byli na první pozici v krajské soutěži. V derniéře krumlovský tým přivítal na domácí půdě průběžně druhé ZVVZ Milevsko, jež v prvním kole na konci května přehrál 8:1. Do odvety šli domácí s vysokými ambicemi a ze zápasu, ve kterém se rozhodovalo o titulu, vyšli lépe. Po jasné výhře 7:2 mohli slavit historicky první vítězství LTC Č. Krumlov v soutěžích družstev.

„Chtěl bych především vyzdvihnout týmového ducha a bojovnost. Důležité body získali Martin Mráz a Iva Dvořáková. Oceňuji také výkon Petry Šimkové, která nastoupila i přes zdravotní problémy. Ve čtyřhrách pak již naši nenechali nic náhodě. Chtěl bych poděkovat týmu za skvělé výkony a speciálně pak kapitánovi Miloši Štěpánkovi," shrnul místopředseda LTC ČK Miroslav Dvořák.

Mladší krumlovští žáci vyhráli poslední zápas sezony na kurtech TK Tábor hladce 9:0 a tímto výsledkem si zajistili konečné druhé místo v druhém krajském přeboru, což je pro klub LTC jednoznačně senzační výsledek. Stříbro při tom žáci získali při rovnosti bodů se třetím LTC Tonstav-Service ČB, Krumlovští ale měli lepší skóre. Na nejvyšší pozici si tak mladší žáci LTC budou brousit zuby v příští sezoně.

„Všechny děti bojovaly usilovně a je vidět, že si uvědomují, jaký musí mít přístup k tréninku a zápasům, pokud chtějí vyhrávat," hodnotil výkony žáků kapitán Miloš Pimpara.

„Je skvělé na konci sezóny vidět, že píle tenisových svěřenců a jejich trenérů přináší své ovoce. Pro klub jako celek je to pozitivní motivace pro další období," pochvaluje manažer klubu Jan Bohdal.

Áčko dospělých LTC ČK si pojistilo pozici ve středu tabulky čtvrté krajské soutěže, když na svých kurtech vyhrálo těsně 5:4 nad celkem Slavoj Pacov. Podle kapitána týmu Tomáše Vachty je výsledek dobrou výchozí pozicí pro další sezony. Vachta při tom vyzdvihl zejména výkony Ivy Dvořákové a Zbyňka Tomana právě z posledního kola: „Oba zaslouží velkou pochvalu. Hráli skvěle a byli výraznou oporou v závěru sezony."

Béčko dospělých uzavřelo sezonu prohrou v Trhových Svinech a skončilo v tabulce poslední. Družstvo bylo nasazeno do soutěže jako test i pro získání zkušeností pro klubové hráče, kteří dosud neměli možnost hrát závodní tenis.

Jan Bohdal