Krumlovští se utkali se sousedy v tabulce a pozici si nevylepšili, když po výhře nad modrým týmem budějovických Štírů padli v okresním derby s Kaplicí a zůstali v průběžném pořadí čtvrtí.

Štíři ČB modří – FBC Č. Krumlov 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), branky: Hanák, Kolín.

„Od začátku jsme hráli soustředěně, tým dobře pracoval v obranném pásmu a dostávali jsme se i do šancí. Bohužel, chyběla nám lepší koncovka. Kámen úrazu byl v přesilovkách, kdy jsme nebyli schopní dát branku ani v pěti proti třem. Paradoxně v početní výhodě je v hráčích křeč a zbytečně zmatkujeme. Zápas tak byl dramatický až do konce. Situaci uklidnil až Dan Kolín, který dal druhý gól. Až na nepovedené přesilovky za slušný výkon pochválím všechny hráče, včetně gólmana, který nás držel někdy až neuvěřitelnými zákroky," chválila trenérka Veronika Netušilová.

FBC Č. Krumlov – Kaplice 3:7 (1:1, 1:3, 1:3), za ČK: Hanák 2, Pešek.

„Na hráčích byla znát únava. Jakž takž jsme drželi krok ještě v první třetině, ale další dvě části už jasně ovládla Kaplice. Zápas nám jasně ukázal nedostatky, se kterými se potýkáme od začátku sezony, a to špatnou fyzičku, rozehrávku i koncovku. Vše souvisí s přístupem hráčů k tréninku, který není optimální. Přesto pochválím kapitána Hanáka za vysoké nasazení a gólmana Vrábela, díky kterému jsme nedostali desítku," ohodnotila nevydařené derby koučka.

Sestava FBC ČK: Vrábel – Massaro, Dvořáček, Hanák, Mazzola, Kolín, Wunschová, Novotný, Pešek, Košan, Procházka, Hladík.

Poslední letošní zápasy odehrají Krumlovští rovněž v Hrdějovicích, kde je v neděli 6. prosince čekají souboje s bílým týmem Štírů a Dačicemi.

Veronika Netušilová, Karel Vosika