Kromě nominačních bodů a závodů ČP v klasickém sjezdu se zde bojovalo hlavně o tituly mistrů republiky oddílových hlídek. Své mistrovské tituly si rozdělili také veteráni.

Bohužel, divočejší úsek mezi Čeňkovou pilou a Rejštejnem, stejně jako v předchozích třech letech, nenabídl dostatek vody pro uspořádání závodu. Sjezdaři se tedy museli přesunout po proudu o kus níže na náhradní trať a svůj závod odjet na klidnějším a mělčím úseku mezi Radešovem a Annínem.

V sobotu tato desetiminutová trať klasického sjezdu hostila právě MČR hlídek. V mužských kanoistických disciplínách kralovalo už potřetí v řadě družstvo SK Vltava, když bralo v kategorii singlkanoí první dvě příčky před hlídkou Pardubic. Mezi deblkanoemi pak také první místo před druhými Pardubicemi a třetími Bohemians Praha.

„Na závodě hlídek si v našem oddíle velmi zakládáme. Snažíme se na prvním místě budovat dobrý, přátelský kolektiv, který drží při sobě. Věříme, že z toho pak s dostatečnou dávkou tréninku vzejde třeba i dobrý výsledek. Za ten jsme samozřejmě jako kolektiv velmi rádi, ale prioritou je pro celý fungující oddíl hlavně dobrá parta. Vypadá to, že zatím nám to vychází," řekl k úspěchu oddílu člen obou zlatých hlídek a trenér v jedné osobě Lukáš Novosad.

Mezi kajakářkami byla nejrychlejší trojice dívek z SKUP Olomouc. Na druhém místě skončilo družstvo KK Brno následované hlídkou z Českého Krumlova.

V kategorii kajaku mužů je současné rozložení sil mezi oddíly velmi vyrovnané a výsledné časy třech nejrychlejších oddílových hlídek se tak vešly do pouhých pěti sekund. Nejrychleji trať zvládla hlídka Olomouce. Stříbrné medaile ze závodu kajakářů si odvezli závodníci Bohemians Praha, zatímco bronz bralo družstvo Dukly Brandýs.

O republikové tituly se popraly také dívky na singlkanoi žen. V této kategorii ukázal svou singlířskou sílu klub KK Brno. Druhé místo patřilo klubu SK Vltava Český Krumlov a třetí skončilo družstvo Olomouce.

Neděle patřila na stejném úseku řeky Otavy šestému Českému poháru ve sjezdu a zároveň také MČR veteránů v klasickém sjezdu – a krumlovským závodníkům se opět dařilo, když zlato bral Lukáš Novosad.

Mimo MČR hlídek se jelo i o poslední body do nominace na letošní ME ve sjezdu. A pro krumlovské barvy to dopadlo výborně, když na evropský šampionát pojede z našeho klubu dokonce pětka reprezentantů! Jmenovitě to budou na singlkanoi Antonín Haleš, na deblkanoi Haleš s Martinem Novákem a na kajaku Karolína Paloudová, která bude ve svých 16 letech nejmladší členkou seniorské reprezentace. V posledním závodě se do seniorské reprezentace dostala také Alexandra Plachtová na singlkanoi a Marie Mašínová na deblkanoi společně s Eliškou Čapákovou z Litovle.

Antonín Haleš, Karel Vosika