Na řeku Kamenici do Jizerských hor se vypravilo osm elitních Vltaváků.

„Kamenice je velmi náročná a na jaře také studená řeka zaříznutá v nepřístupném kaňonu poblíž Železného Brodu. I kvůli charakteru této řeky vyrážejí na tento závod jen ti zkušenější," vysvětluje tahoun jihočeských barev Antonín Haleš.

Kromě toho, že se jednalo o první a druhý Český pohár ve sjezdu, šlo také o 1. a 2. nominační závod na ME ve sjezdu. Těchto nominačních závodů je šest a další čtyři se jedou následující dva víkendy ve Špindlerově Mlýně a na Otavě u Čeňkovy pily.

Krumlovští na Kamenici potvrdili dobrou formu. Haleš skončil na singlkanoi v sobotu i v neděli na druhém místě.

Ilustrační foto.
Kam o víkendu na Českokrumlovsku za sportem

„Velká spokojenost! Super výsledky předvedla také teprve šestnáctiletá Karolína Paloudová, jejíž výkony šly letos opravdu raketově nahoru," těší Antonína Haleše.

Mladší ze sester Paloudových obsadila druhé a třetí místo mezi ženami na kajaku. Důležité nominační body urvala také Anežka Paloudová, která sice skončila po oba dny těsně pod stupni vítězů na 4. místě, ale i to je krásný výkon.

Každý rok Vltaváci berou do Jizerských hor i nějakého nováčka, pro kterého je Kamenice tak trochu postrachem. Letos to byla Alexandra Plachtová. Ta se však nezalekla a oba závody na extrémně náročné trati zdárně dokončila.

Další nominační závody proběhnou o tomto víkendu na Labi ve Špindlerově Mlýně.

„Hlásí teploty pod nulou a snad i sněžení, takže to bude opravdu drsné prověření naší závodní morálky," nebojí se výzvy krumlovský lídr Haleš.