„Byl to pro nás tak trochu vodácký svátek, protože ve Špindlerově Mlýně se kvůli zpřísněné ochraně přírody závodí jen jednou za dva roky. Teď je navíc plánovaná oprava hráze na tamní přehradě, takže po tomto závodě se sem vodáci vrátí nejdříve v roce 2021," vysvětlil lídr krumlovské výpravy Antonín Haleš a dodal: „Trať pod Špindlem je jedna z nejnáročnějších u nás. Navíc za takových podmínek, jaké o víkendu panovaly, to byla opravdu zkouška morálky. Po oba dny se teploty pohybovaly kolem nuly a voda z čerstvě roztátého sněhu samozřejmě taky moc teplá nebyla. Navíc v neděli se k tomu přidaly poměrně vydatné sněhové přeháňky."

Krumlovští závodníci se ovšem s přírodními živly poprali statečně. V pohárových závodech obsadil Haleš mezi singlkanoisty v sobotu třetí a v neděli druhé místo. Společně s Martinem Novákem pak byli v obou dnech třetí na deblkanoi. Další pohárovou medaili do sbírky SK Vltava přidala Karolína Paloudová, která skončila v sobotu třetí.

Co se týče Mistrovství České republiky ve sjezdu kategorie do 23 let, tak tam měl SK Vltava při absenci Anežky Paloudové, která ze zdravotních důvodů nemohla startovat, jen jedno želízko na medailové umístění, a to její mladší sestru Karolínu Paloudovou. Ta nakonec urvala zářivou stříbrnou medaili. Na výborném čtvrtém a pátém místě skončili singlíři Vojtěch Skořepa a Vojtěch Klíma. Nutno poznamenat, že všichni tito závodníci jsou věkem junioři, takže zmíněná umístění jsou vlastně o kategorii výše.

Následující víkend čekají krumlovské kanoisty další dva závody Českého poháru ve sjezdu na řece Otavě u Čeňkovy pily, kde se uzavře i nominace na letošní seniorské Mistrovství Evropy a zároveň se tam pojede o republikové tituly v hlídkách.

„Na závodech družstev si náš oddíl hodně zakládá. Většinou jsme v hlídkách velmi úspěšní, takže doufáme, že předchozí medaile a tituly opět obhájíme," prorokuje další medailovou žeň pro krumlovské barvy Antonín Haleš.