"Z ní hasiči vyvedli hodpodářská zvířata, nemáme hlášené žádné zranění osob," informovala krajská tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů. Podle jejích slov mimo stavení shořel i osobní automobil, který byl zaparkovaný uvnitř.

V prvním patře stodoly měli majitelé uskladněné seno a slámu, hořelo to strašně rychle. „Ve stodole byla nějaká zvířata, ty se ale asi povedlo vyvést," popisoval mladík, který chce zůstat v anonymitě. 

Dům naštěstí hasiči dokázali od ohně ochránit. Podle slov mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů obytnou část odřízli u dělící stěny a zůstala tak zcela bez poškození.

U pozářiště byly zřízeny dvě čerpací stanoviště, voda byla dodávána jak dálkovou, tak i kyvadlovou dopravou. Hasiči využili i osvětlovací balón. "Požár je pod kontrolou, dohašovací práce budou pokračovat v průběhu celé noci," upřesnila mluvčí.

Shořel i automobil

Část hospodářského stavení shořela.Dohašovací práce pak pokračovaly po celou noc až do neděle a i v pondělí. Na místě zasahovali jak profesionální hasiči, tak i hasiči ze Lhenic, Brlohu, Ktiše a Chrobol. Brložští spolu s několika jinými jednotkami požářiště opustili po půlnoci.

„Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun," poznamenala ještě v noci ze soboty na neděli Vendula Matějů. Příčina, proč začala hořet hospodářská část, je zatím v šetření.

Kromě stavení a jeho vybavení shořelo i osobní auto zaparkované uvnitř. Ale díky hasičům se povedlo zachránit obytnou část. Vyšetřovatel škodu předběžně stanovil na 1,7 milionu korun.