Michal Šnorek ve funkci střídá Břetislava Shona, jenž post opustil k 28. březnu letošního roku na vlastní žádost po dovršení věku 70 let.

Michal Šnorek se narodil v roce 1982 v Českých Budějovicích. Vystudoval medicínu na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a management zdravotnických služeb na Vysoké škole ekonomické. Dlouhodobě je součástí vedení Nemocnice České Budějovice a účastní se jednání představenstva i dozorčí rady, informovala mluvčí nemocnice Iva Nováková.

Od roku 2014 zastává pozici ředitele Úseku interních oborů. Tento čtvrtek byl Radou Jihočeského kraje vykonávající působnost valné hromady Nemocnice České Budějovice zvolen členem představenstva s účinností k 5. dubnu.

Doktor Šnorek působí od roku 2006 jako lékař v Kardiocentru českobudějovické nemocnice. Zároveň se deset let věnuje managementu zdravotnických služeb. Ve vedení nemocnice se od počátku podílí na činnostech s celonemocničním významem, zejména na projektu Restrukturalizace a rekonstrukce Horního areálu nemocnice. Je zodpovědný za výkaznictví zdravotní péče v systému DRG, participuje na sledování výkonnosti a ekonomiky nemocnice a hodnocení výsledků benchmarkingu klinické produkce. Michal Šnorek dále koordinuje specializační vzdělávání lékařů českobudějovické nemocnice a podílí se na rozvoji klinické spolupráce mezi všemi jihočeskými nemocnicemi.

Cílem Michala Šnorka je udržet Nemocnici České Budějovice mezi nejlépe fungujícími zařízeními v České republice, zachovat její ekonomickou stabilitu a soběstačnost a nadále zvyšovat úroveň poskytovaných zdravotních služeb. Českobudějovická nemocnice jako největší a nejvýznamnější subjekt skupiny jihočeských nemocnic bude současně s hlubší integrací v rámci tohoto uskupení hrát aktivní a kreativní roli v utváření odvětví zdravotnictví na úrovni regionu.