Vyzvali občany, aby Hofmannové sdělili, kde označené včely spatřili. Dosud se ozvalo 77 lidí. Podle prvního vyhodnocení létaly včelí dámy průměrně 102 metry daleko (jedna ale také přes 720 m), „chlapci“ kolem 96. Jak Hofmanová uvedla v PNP, v Německu je kolem 570 druhů divokých včel, o nichž se na rozdíl od medonosných ví dosud velmi málo. Více na http://www.botmuc.de.

Blesk v dívčí posteli

Během silné bouřky v noci na sobotu probudil devítiletou dívku v dětském pokoji rodinného domu v Kirchbergu (okr. Regen) zvuk hromu. „Když v posteli bylo najednou neobvykle horko, dítě vstalo a šlo za rodiči. Matka u ní v pokojíku zjistila, že polštář a přikrývka hoří, a vyhodila je z okna. Očividně do domu uhodilo a blesk přes okap a jeho upevnění pronikl zdí. Uvnitř přeskočil na kovovou konstrukci postýlky, kde zapálil lůžkoviny a matrace. Pak se rozběhl elektroinstalacemi dál, poškodil více spotřebičů, spekl kabely a způsobil v domě i ,potopu´, protože poškodil vodovod,“ napsala PNP. List dodává, že lékař, který dívku vyšetřil, u ní nezjistil žádné poranění. Výše věcné škody podle policie zatím nebyla určena.

Přibývá nehod náklaďáků

Počet dopravních nehod v Bavorsku s účastí nákladních aut loni výrazně stoupl, píše PNP. Podle ministerstva vnitra jich bylo 4450, tedy meziročně o 8,7 procenta víc. Nejméně na dvou třetinách kolizí měli vinu řidiči těchto vozidel. Hlavními příčinami byly příliš těsné najíždění, nepřiměřená rychlost, ale také únava a technické závady.