V pondělí odpoledne se u starosty Jiřího Fišera setkají táborští radní. Jedním z bodů společného jednání je dojednání smlouvy na pronájem zimního stadionu pro pořádání muzikálu Děti ráje.

V úterý starosta Sezimova Ústí Martin Doležal se stavební firmou OHL ŽS podepíší smlouvu o díle na výstavbu domu s pečovatelskou službou.

Od 11. července bude možné v českobudějovické Radniční výstavní síni zhlédnout novou výstavu. Ta odhaluje řemesla a živnosti provozované v krajské metropoli od 15. do 19. století. Kromě archeologických nálezů, dokumentujících řemeslnou výrobu nejstaršího období, se zde návštěvníci mohou seznámit i s nejvýznamnějšími řemesly a živnostmi zastoupenými jednotlivými cechy. Přístupná bude výstava do 31. srpna.

Ve čtvrtek si Tábor připomene rok 1937, kdy mu král Zikmund Lucemburský udělil královská práva. Vernisáž exteriérové panelové výstavy věnované 580. výročí povýšení města začne na náměstí T. G. Masarykav 17 hodin.

Ve čtvrtek startuje v Jindřichově Hradci 23. ročník hudebního festivalu Folková růže. Potrvá tři dny. Na scéně na třetím zámeckém nádvoří vystoupí mimo jiné Asonance, Jarret, Miky Ryvola, Mošny nebo Jananas.

Od pátku až do pondělního rozednění bude Tábor žít festivalem Mighty Sounds, který se tradičně nastěhuje na letiště Aeroklubu Tábor u Čápova dvora. Tisícům fanoušků nabídne stovky muzikantů a interpretů, sport, diskuze i divadlo.

Víkend přinese ještě další festivaly, a sice dechovkovou Kubešovu Soběslav, která se v sobotu a neděli přihlásí už ve svém 23. dějství. Program na náměstí Republiky začne v sobotu ve 12 hodin, v neděli už v 10 hodin.

Jako třetí do hudebního víkendového mixu přispěje Bohemia Jazz Fest Rudyho Linky. Táborské Žižkovo náměstí mu bude patřit v neděli od 17.30 hodin. Vstup je zdarma a diváky čekají tři hudební uskupení.

V sobotu v devět ráno se na volarských Maxových loukách opět po roce utkají nejlepší sekáči trávy, koná se tam soutěž Volarský sekáč. Na závěr se v exhibici ten nejlepší utká s křovinátorem a rozhodne se, zda rychlejší a kvalitnější je ruční sekání, nebo sekání strojem.

V sobotu uspořádá spolek Přátelé kamenného mostu a Spolek přátel domu U Slona novou akci nazvanou Na letním bytě. Součástí programu bude výstava fotografií, která připomene místa v Písku a okolí, která navštěvovaly celebrity jako Lída Baarová, Jiřina Štěpničková a Jaroslav Uhlíř. Návštěvníci si budou moci také prohlédnout interiéry historického domu, kde budou vystaveny prvorepublikové vějíře. Výtěžek bude použitý ve prospěch opravy historického domu.