Petr Rajchert představí v pátek v Horní Plané svou knihu Ruku na srdce, náhody neexistují. Tak se jmenuje kniha Petra Rajcherta, kterou rodák z Českého Krumlova představí v sále KIC Horní Planá.

„Jedná se o svěží romanticko-dobrodružný thriller, který je plný vyhrocených situací. Doprovází ho také několik ilustrací, jejichž autorem je Jiří Srnec, zakladatel Černého divadla v Praze,“ přibližuje Luděk Štěpánek z hornoplánského infocentra a dodává: „Petr Rajchert je známý herec, ale také muzikant – do povědomí se dostal jako člen Chinaski. Z televizních obrazovek ho lidé znají z Dobrého rána na ČT 2 či cestovatelského pořadu Bedekr.“
Autorské čtení začne v 18 hodin. Vstupné je zdarma.

Slavnosti pětilisté růže budou opět pompézní.
Na slavnostech v Krumlově se bude hodovat

V pátek od 18:00 do 22:00 pořádá kavárna Kap Café v Kaplici, Masná 200, hudební večer s kapelou Hudební Kroužek. Vstupné 80 Kč, točené pivo a maso na grilu. Akce je nekuřácká.


U2 – revival, revival irské kapely, koncert s průřezem jejich tvorbou a největšími hity pořádá Klub Fabrička v Českém Krumlově. Vstupné 120 Kč.

V pátek, se koná také Celostátní přehlídka 26. ročníku Literární a výtvarné soutěže Evropa ve škole (DDM). Slavnostní zahájení bylo ve čtvrtek v areálu klášterů.

Páteční ohňový průvod Slavnostní pětilisté růže v Českém Krumlově.
31. Slavnosti pětilisté růže v Českém Krumlově v pátek začínají