Oblíbený praktický lékař, zakladatel křemežského badmintonového oddílu a také dlouholetý sportovní dopisovatel našeho listu Václav Koudelka byl jedním ze zakladatelů badmintonu v jižních Čechách.

"V 70. a 80. letech jsem s ním spolupracoval i při řízení okresního badmintonového svazu. Patřil k pilířům našeho sportu, vychoval řadu talentů, včetně reprezentantů, a všemožně se staral o rozvoj badmintonu v regionu. Byl to velký nadšenec, který našemu sportu věnoval maximum. Je to velká ztráta pro Křemži i pro celý badminton,“ složil hold zakladatel českokrumlovského badmintonového klubu Jiří Frendl.

Poslední rozloučení s MUDr. Václavem Koudelkou se uskuteční ve čtvrtek 11. května v 10.30 hodin v obřadní síni českobudějovického krematoria.


Současný předseda SKB Radek Votava doplnil: „Odešla velká postava jihočeského a českého badmintonu. Rád bych řekl, že vztahy mezi naším a křemežským oddílem, kterému pan Koudelka zasvětil svůj život, byly harmonické. Bohužel to nikdy nebylo úplně jednoduché, jak už to u sportovních rivalů bývá. A to je právě ten důvod, proč bude člověka formátu Václava Koudelky postrádat celý český badminton, hlavně ten jihočeský.

Pan doktor byl duší křemežského badmintonu a počet dětí, které mu za čtyři desítky let na kurtech prošly rukama, nelze zlatem vyvážit. Byl aktivním člověkem po všech směrech. Staral se o klub, učil malé děti hrát a sám se do poslední chvíle účastnil veteránských soutěží, včetně loňského mistrovství Evropy. Nelze nezmínit také mimořádné úspěchy, ke kterým dovedl své děti, zejména dceru Markétu, která byla od druhé poloviny 90. let neotřesitelnou jedničkou na české badmintonové scéně, stala se mnohonásobnou mistryní republiky a jen těsně jí unikla účast na olympijských hrách. K tomu všemu se Václavu Koudelkovi na začátku dubna splnil dlouholetý cíl a sen, když Sokol Křemže postoupil do 1. ligy. Počin vskutku výjimečný a za jeho uskutečněním stál právě on. Odchází velká a nenahraditelná osobnost, které budu vždy vděčný za to, co jsem se od ní nejen já, ale my všichni badmintonisté mohli naučit!“