Slavnosti malých pivovarů nazvané Septembeer Fest vypuknou dnes od 18 hodin slavnostním zahájením na pláži v Horní Plané. „Letos k nám přijede osm minipivovarů – například z Prachatic, Volar či Pacova,“ říká starosta Horní Plané Jiří Hůlka. „Lidé se mohou těšit na více než třicet druhů piv.“ Pochopitelně nebude v nabídce jen ochutnávka piv. Neobejde se bez jídla, takže bude i bohatá gastronomická nabídka.

Návštěvníci se pobaví nejenom při muzice, ale také při zábavných soutěžích. Oblíbené jsou pivní soutěže, jako tuplák na čas, zvedání plného sudu nad hlavu, pivní štafeta a podobně. „Tradičně se také bude volit královna pivních slavností a pivovar, který vytočí nejvíce sudů, si z akce odveze Pivní pečeť starosty města,“ přidal ředitel Kulturního a informačního centra Luděk Štěpánek.

O hudební složku se postarají například kapely Fontanela, Deep Purple Revival, Veselá muzika, Pub Animals, Harvester či legendární Odyssea. Moderátorem akce bude COCO Jambo.

V pátek program začne v 18 hodin, v sobotu již v 10 hodin. Navíc na festivalu bude možné pořídit si pamětní půllitry. Sympatické je, že vstupné na festival, který organizuje město Horní Planá za přispění místních podnikatelů, bude zdarma.

Během festivalu se odehraje ale ještě jedna slavnostní chvíle. Jaká, informoval starosta Jiří Hůlka. „Čeká nás ještě jedna skutečně milá záležitost. V sobotu ve 13 hodin předáme do užívání novou cyklostezku, která vede po břehu Lipna z pláže na Jenišov.“