Ve fotogalerii najdete snínmky z osmnácti škol Českokrumlovska. 

Takto vypadal například první den školy v Základní škole v Brloze.

První zvonění v novém školním roce…
… působí na každou školu jako mávnutí startéra na dostihové koně seřazené na startu. Škola se jako šípková Růženka probouzí s letního snění, učitelé s nepopsanými třídními knihami přicházejí před své žáky a žáci opět usedají do svých lavic.
Někteří ale ne opět, ale poprvé. Ti na 1. září tohoto roku nikdy nezapomenou a nezapomenou na něj ani jejich rodiče či prarodiče, prostě ti, kdož je do jejich první třídy doporovodili.
Na naší brložské základní škole máme trochu neobvyklou věc, první třída je umístěna hned vedle deváté. Zdá se to nelogické, ale jenom zdá. Malí prvňáčci, které poprvé cítí tíhu školního batůžku a taky trochu i tíhu povinností, které jim začínají, mají vedle sebe velké kamarády, co jsou jim i jejich paní učitelce kdykoli ochotni pomoci, třeba i najít bačkůrku zakopnutou pod skříň nebo zapnout vzdorující zip.
A deváťáci? I pro ty je toto první září vyjímečné. Za rok touto dobou jim už zazvoní jinde. Mají před sebou velice důležitý rok a právě při pohledu na nejisté prvňáčky si mnozí uvědomují, jak dlohou cestu už za za těch osm let urazili a dělají tak další krok na cestě k dospělosti, protože se už nedívají jen dopředu, ale ohlížejí se i nazpět.
Přejme jim všem, malým, větším i nějvětším, jejich rodinám i učitelům, aby pro ně byl školní rok 2015/2016 úspěšný a aby na něj rádi vzpomínali.

Helena Kratochvílová
ZŠ Brloh