Hořice na Šumavě – Do čela obce Hořice na Šumavě se v novém volebním období dostalo Sdružení nestranných kandidátů Pro Hořice, ve kterém figuruje starosta obce Martin Madej.
Sdružení Pro Hořice se s celkově 49,49 procenta hlasů stalo suverénním vítězem, přičemž na druhém místě se umístilo sdružení Jistota, vstřícnost, pořádek, které bylo v pozměněném složení i v minulém zastupitelstvu a jeho představitelem je Slavomír Čurda.
„Řešili jsme společně spoustu věcí již před volbami a postupem času jsme se natolik sblížili, že jsme začali spolupracovat a budeme spolupracovat i nadále," řekl Martin Madej, který však vyloučil vytvoření koalice. „Do zastupitelstva se dostali samí nezávislí kandidáti a společně chceme obec někam posunout. Nejde nám o žádné politikaření," tvrdí Martin Madej a dodává, že zbývající HOŘICE 2013, ani KSČM neprojevily zájem o spolupráci s vítězným sdružením. „Pokud však o spolupráci zájem projeví, budeme jenom rádi," míní Martin Madej, „nemáme však žádný důvod někomu něco slibovat, s někým něco handlovat. To se mi nelíbí."
Na příští rok obec plánuje zateplení budovy obecního úřadu, přičemž by budova měla také získat zpátky svou historickou fasádu. Dále má obec schválenou dotaci na vytvoření dětského hřiště u mateřské školy. Hřiště by mělo disponovat mnoha herními prvky včetně záhonků, hmyzích hotelů, hmatových chodníků a podobně.
„V příštím roce budeme i nadále pokračovat v restaurování kašen a pokud se zadaří spuštění projektu Zelená úsporám pro bytové domy, tak se určitě budeme věnovat zateplování obecních bytů," uvedl Martin Madej. Již před dvěma lety byl zpracován program pro rozvoj obce, kterým se vítězné sdružení chce do budoucna řídit.