Masopustní hody se zabijačkou se konají v sobotu na Svachovce ve Svachově Lhotce. Čeká vás hodování a zabijačkové speciality od místního řezníka Jardy za skvělé ceny. Zažijte tradiční jihočeskou zabijačku v místech, kde se vaří pivo, destilují pálenky a whisky. Od 12 hodin bude prdelačka, guláš a ovárek, od 16 hodin škvarky a ochutnávka destilátů Svach a od 19 hodin masopustní večeře. A po celou dobu svařák zdarma a pro dámský doprovod bude připraveno speciální menu! Více informací na www.svachovka.cz.

Velký dětský karneval zažijí děti ve Křemži. Přijďte si užít sobotní odpoledne plné legrace, zábavných soutěží a veselého tance v kostýmech. Pro všechny masky je připravená odměna! Dospěláci v masce vítáni! Vstupné dobrovolné. Karneval začíná v 15 hodin v sále radnice ve Křemži. Občerstvení zajištěno.

Dětský karneval začíná v sobotu také v 15 h v hotelu Růže v Rožmberku nad Vltavou. Přijďte v maskách a užijte si příjemné odpoledne s diskotékou a malým občerstvením. Čekají na vás hry, tancování, zábava a vyhlášení nejlepších masek.

Retro párty se koná v sobotu od 20 hodin v hotelu Růže v Rožmberku nad Vltavou.

Přástky u klarisek se konají po celý víkend v českokrumlovských klášterech. Zima ještě nekončí a proto jste zváni do tepla ke kachlovým kamnům. Kromě tradičních ukázek zpracování vlny, předení, tkaní či plstění se můžete těšit i na možnost výroby vlastního výrobku. Vedle přípravy plstěného mýdla se můžete udělat plstěné šperky, brože, čelenky a mnoho dalšího. V rámci náročnějších workshopů si můžete odnést vlastnoručně vyrobený plstěný klobouk, tašku či pohodlné domácí bačkory. Přástkám patří od 10 do 18 hodin Velký sál a Seminární místnosti. Platidlo je klášterní mince, směnný kurz: 1 mince = 10 Kč.

Postní jarmark a řemesla na klášterním dvoře v Českém Krumlově se konají v sobotu. Pokračuje dobový trh k filmové výstavě Anděl Páně 2 doplněný tentokrát o slané i sladké pochutiny tradiční pro období čtyřicetidenního půstu. Že bez masa to nejde? Tak přijďte a ochutnejte. Součástí jarmarku bude i tentokrát otevření mnoha řemeslných dílen! Přijďte se naučit dovednostem našich předků od hrnčíře, brašnáře, sedláře, knihaře, kováře, pekařky, valchářky či sklářky a vytvořte si společně s vašimi dětmi tradiční řemeslný výrobek. Kromě samotného tvoření lze zakoupit i další předměty, které vyrobili naši klášterní řemeslníci. 10.00–18.00 hod, Klášterní dvůr, Řemeslná ulička platidlo Klášterní mince, směnný kurz: 1 mince = 10 Kč

Lady Trio ve složení hráčka na foukací harmoniku Ivana Novotná, kytarista Miloš Svoboda a baskytarista Miroslav Vorlíček zahraje od 20 hodin v divadelním klubu Ántré v budově Městského divadla Český Krumlov. Vstupné 100 korun.

KIC města Velešín zve děti i dospělé na Nový dětský písničkál „Zvířátka a loupežníci aneb o Jankovi a jeho zvířátkách“. Sobota 24.2. od 16.00 hodin v sále kina ve Velešíně. Vstupné: 50,- (děti i dospělí).

Hasičský bál v Holubově. SDH Lhotka pořádá v sobotu od 19.30 hodin v sále KD Holubov tradiční Hasičský ples. Hrát bude skupina Krystal, bohatá tombola, vstup 100 Kč. Svoz účastníků z Křemežska zajištěn autobusem (18.45 Lhotka, 18.55 Chlum, 19.00 Křemže, 19.10 Mříč).