Aplikace k tomu určená funguje od 1. srpna a každý den v seznamu přibudou zhruba tři upozornění. Ta putují online přímo k odpovědnému úředníkovi na městském úřadě. Hned v kolonce vedle se posléze objeví, zdali jsou takzvaně v řešení nebo dokonce už byla vyřešena. K dobrému skóre úřadu se dá přičíst, že za prvních osm dní je vyřešeno dvacet podnětů.

„Samotné hlášení probíhá díky webové aplikaci, kde se kliknutím do mapy automaticky doplní souřadnice a adresa závady," naznačila mluvčí českokrumlovské radnice Olga Kneiflová a dodává: „Následně pak uživatel vybere kategorii, doplní titulek, krátký popis závady a své kontaktní údaje. Libovolně je možné přiložit také fotografii. Ihned po odeslání hlášení je informována odpovědná osoba městského úřadu, která hlášení posoudí a dále řeší podle interních pravidel."

Převzatá hlášení jsou zobrazena v mapě a celkovém přehledu a je tak možné sledovat průběh jejich řešení. V seznamu hlášení lze třídit a vyhledávat dle různých parametrů jako je např. stav řešení, kategorie či datum nahlášení.

Ale nejsou to jen rozbité chodníky. Mezi zajímavé podněty patří například jeden z posledních, který zní: „Kontejnery na separovaný odpad naproti městskému divadlu zakrývají minimálně 1/3 (draze) placené výlepové plochy, což znevýhodňuje inzerenty umístěné vespodu a kolemjdoucí si nemá šanci plakáty prohlédnout." U něj je poznámka úřadu, že podnět je v řešení.
Jednoduché a podle všeho také účinné. Odkaz najdou obyvatelé města hned pod levým hlavním menu internetových stránek www.ckrumlov.cz.

Určitou inspirací bylo Krumlovu sdružení Podněty.cz, které dlouhodobě nabízelo městu spolupráci, ale jak připouští radní Martin Lobík, měla radnice přece jen trochu jinou vizi. „Podněty.cz jsou obrovským kompletním sběrem jakýchkoliv podnětů a my jsme se obávali určitého zahlcení. Chtěli jsme mít spíše zpětnou vazbu od občanů, aby hlásili opravdu jen konkrétní škody nebo stav nějakého místa," dodal Martin Lobík (TOP 09). Jak dodává, aplikace vznikla přímo z dílny pracovníků úřadu a jak stačí zalistovat v programovém prohlášení současné koalice, je i jedním ze splněných slibů politiků o lepší vstřícnosti města vůči obyvatelům.