Chlapíci v památečních rudých dresech tedy nelenili a včera tyto principy pandemické opatrnosti vzorně aplikovali během zápasu s Českými Budějovicemi. Hlavně v obraně: kolem každého vetřelce z řad Jihočechů udržovali zodpovědní sparťané dvoumetrové bezpečnostní pásmo. Blíž k soupeři se neodvažovali ani o krok…

Utkání 8. kola první fotbalové ligy AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice. Zleva David Pavelka ze Sparty a Mick Van Buren z Českých Budějovic.
Sparta předvedla ve výročních retrodresech ostudu. Nestačila na Budějovice

Ale žerty stranou. Defenzivní výkony Sparty budí rozpaky od začátku sezony, ale včerejší prohra 2:4 ukázala v plné nahotě až směšnou naivitu, s jakou sparťané brání. Trenér Kotal se dál umanutě pokouší hrát na tři stopery, byť momentálně nemá kvůli zraněním k dispozici ani jednoho (pořádného).

Hráči jako Hanousek či Lischka opakují zápas co zápas stejné chyby, tentokrát se do rozhárané party zmatkářů navíc přidal i brankář Heča. A některým borcům z Letné by se mělo vysvětlit, že kapitánská páska je nezbavuje povinnosti vracet se sem tam i do obrany… Nelze donekonečna spoléhat na to, že ofenzivní složka mužstva (teď navíc bez Hložka) všechno spasí. Nespasí.

Stanislav Hejkal při utkání Teplic ve vršovickém Ďolíčku
Ultimátum. Hejkal musí příště porazit Spartu, odpovědnost přijímá