Prezident Miloš Zeman si na lánský dýchánek oblékl červenou vestu, aby dal najevo, že fandí ministrovi vnitra, šéfovi Ústředního krizového štábu a ČSSD Janu Hamáčkovi. Bodejť by nefandil, když je Hamáček hlavní postavou přísunu ochranných pomůcek z Číny a přizval do svého týmu hradního milce Jaroslava Tvrdíka.

Vláda musí říct, co se bude dít dál

Nezpochybňuji kladnou roli ministra vnitra, jen i on by měl počítat s tím, že se jednou lidé zeptají, kolik letecký most s Čínou stál, zda ho v určitou chvíli už nemohli nahradit domácí výrobci a neuvízl-li někomu nějaký ten milion za nehty.

Svoji šanci vycítili i lidé, kteří by za tři roky rádi vystřídali Miloše Zemana na Hradě. Dnes pořádá „spojovací“ tiskovku generál Petr Pavel, rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima sepsal body, jimiž by se podle něj jako vědce v oboru biochemie měla vláda řídit. Kdo je nyní vidět a mluví rozumně, nebude veřejností oslyšen.

Švejnarova dvanáctka

Jak Zima, tak předsedové ODS a Pirátů Fiala a Bartoš se shodují v jednom: Vláda musí už na úterním zasedání sněmovny pojmenovat parametry pro rozvolňování přísných omezení, jejich udržení, ba dokonce utužení. Nejistota totiž drtí.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník