„Moc velký výběr tu vlastně ani nebyl. Tenhle byt je ale fajn, je na místě, které nám vyhovuje. Pár kroků od historického centra, s výhledy do přírody, blízko lesa,“ pochvaluje si.

Charismatický tanečník Yemi A. D. žije společně se svým manželem a fenkou Summer v pražské Troji.
Jak bydlí tanečník Yemi: mix přírodních elementů a moderních technologií

Ač létá hodně vysoko v oblacích, nohama stojí Martin pevně na zemi. O tom svědčí i jeho styl bydlení. „Mám rád jednoduchý a účelný design,“ popisuje interiér, v němž převažuje šedá a černá odlehčená světlými povrchy z přírodních materiálů. Za pár let by rád současný byt vyměnil za rodinný dům, ideálně s vlastní přistávací dráhou.

„U domu si představuji alespoň velkou dílnu, když ne rovnou hangár. Také by tam měl být velký obývák s výhledem do krajiny a zbytek prostě tak, aby se nám tam dobře žilo,“ vypočítává akrobatický pilot.

Pětibojař David Svoboda a jeho království.
Jak bydlí olympionik David Svoboda: Ryze chlapská domácnost bez ozdob

A bez čeho by se Martin Šonka doma neobešel? 

Trofeje a medaile: "Snažím se sbírat medaile a trofeje. Nevím vlastně proč, ale baví mě to. Moc volného odkládacího prostoru už pro ně v pracovně není."

Letecké křeslo: "Nedám dopustit na letecké křeslo. Je to dar od firmy, která je vyrábí."

Tělocvična: "Pro sebe jsem zabral nejmenší místnost našeho bytu a udělal z ní tělocvičnu, kde vypouštím páru."

Olga Trčková žije s manželem v moderním bytě v Marině Holešovice, v těsném sousedství Vltavy.
Jak žije galeristka Olga Trčková: byt jako jedno velké umělecké dílo

* Vybavená kuchyně: "Docela rád vařím, jen na to nemám moc času. Během studií jsem byl odborník na vaření párků, ale teď už jsem se snad posunul trochu dál. Sám sobě udělám největší radost třeba pečeným kuřetem." 

Připomínka létání:  "Létáním žije celá naše rodina, přítelkyně je letuška. Máme ho i na stěnách, tenhle obraz mi připomíná moje vítězství na mistrovství světa v roce 2018."

Hodiny po babičce: "Starožitné hodiny jsem zdědil po babičce."