Cestující ze zemí nebo regionů klasifikovaných jako zelené, bez ohledu na své občanství, mohou vstoupit do Chorvatska, aniž by podléhali požadavku izolace nebo testu. Stačí pouze občanský průkaz nebo pas. Dosud byl vstup do Chorvatska možný jen po nejméně 14 dnech od dokončení očkování, do 180 dní po prodělání nemoci covid-19 nebo s negativním PCR nebo antigenním testem.

Velvyslankyně Chorvatska v České republice Ljiljana Pancirov
Velvyslankyně Chorvatska: Před cestou vyplňte dotazník, zrychlíte čekání

Pokud turisté přicestovaly na chorvatské hranice přes další země, měly by na hraničním přechodu prokázat, že se v tranzitních oblastech nezdržovaly. V takovém případě od nich nebude vyžadováno, aby se prokázaly dokladem o testování, osvědčením o očkování proti nemoci SARS-CoV-2, dokladem o uzdravení, ani nebudou muset zůstat v samoizolaci.

Grafické znázornění zemí podle barvy dle rizika onemocnění covid-19 lze nalézt na webové stránce Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC)

I nadále je také vhodné kvůli snadnějšímu a rychlejšímu odbavení na hranicích vyplňovat formulář EnterCroatia. Při příjezdu na chorvatskou hranici mohou totiž osoby, které vyplnily tento formulář, použít rychlejší pruh ("fast track") s označením „EnterCroatia“.

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek
Kam se může a za jakých podmínek. Ministerstvo zahraničí spustilo nový web

Evropská komise v polovině června spustila platformu Re-open EU, kde je možné přehledně najít pravidla pro vstup do jednotlivých zemí Evropské unie a také Islandu, Lichtenštejnska, Norska a Švýcarska v závislosti na barvě výchozí země na cestovatelském semaforu. Platforma používá informace z ECDC a každý den je aktualizuje. Platforma, dostupná pro počítač i mobilní telefony, je k dispozici také v češtině.