Nakličování zvyšuje v semínkách podíl vitaminů (karoten, některé z řady B, zvláště C), neutralizuje kyselinu fytovou, která zhoršuje vstřebávání minerálních látek. Dále přeměňuje složité sacharidy, obtížné pro trávení, na jednodušší cukry, bílkoviny se štěpí na jednotlivé aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a během nakličování také dochází k vytváření enzymů.

Účastníci projektu dostali za dodržení opatření tištěné informace, soutěžili o misku ke klíčení, vybrali si mezi čočkou, mungo a adzuki a "šli domů klíčit". Tři misky ke klíčení budou předány výhercům tento týden.

Tato aktivita byla zaměřena na prevenci a posílení organismu v době jarní únavy. Pokud máte zájem o informace, jak klíčit, zašlete kontakt k odeslání na „in.form-ace@seznam.cz“ a odborná lektorka vám ráda materiály zašle.

 

A na co se ještě v projektu do konce roku můžete těšit? Čeká nás např. přednáška o andělech, vyrobíte si náramky z drahých kamenů, či zjistíte, jaká je vaše úroveň vědomí a jak ji zvýšit.

 

Jiří Gabriel Kučera