Radka Třísková
Žitná pizza
Na těsto:
Hrnek žitné mouky
vejce
bílý jogurt
sůl, mletý kmín

Na dozdobení:
5 dkg šunky
5 dkg sýra
cherry rajčata
hrst baby špenátu
kečup se stévií
oregáno

V misce uhněteme těsto, rozválíme, dáme do menší koláčové formy vyložené pečicím papírem. Potřeme kečupem, posypeme oregánem, na to šunku na kousky, pokrájený špenát, půlky cherry rajčátek, 1/4h do trouby na 180 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 5 min do trouby, aby se sýr pěkně roztekl.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.