Placičky z jehněčího masa
Suroviny:
1/2 kg jehněčího masa
200 ml bílého vína
100 ml smetany
2 stroužky česneku
1 lžíce nasekaných jarních bylinek dle Vaší chuti
1/2 bílé veky
Postup:
Veku nakrájíme na kostky a zalijeme vínem. Pak vymačkáme víno, přidáme mleté maso, přidáme smetanu, česnek a nasekané bylinky a vypracujeme hmotu na placičky. Ty smažíme tenké na sádle.
Zelňáky
Suroviny:
1/2 kg brambor
300 g hladké mouky
1/2 kg kysaného zelí
150 g špeku nebo anglické slaniny
4 vejce
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 čerstvá řeřicha
sádlo
mletý pepř, sůl
Postup:
Špek nebo slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozpustíme na pánvi. Přidáme nasekané a scezené zelí, nahrubo nasekaný česnek. Krátce podusíme a necháme ztuhnout. Mezitím si nastrouhám syrové brambory, vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme se zelím, moukou, vejci, majoránkou, solí a pepřem. Z těsta v lívanečníku upečeme - usmažíme tenké placičky.
Zelňáky podáváme společně s jehněčími placičkami a sypeme řeřichou.
Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.
Přejeme dobrou chuť!