Suroviny:

Různé bylinky- mladé listy pampelišek, kopřivy, lístečky sedmikrásek, fialek, petrklíčů, popence, petrželky, šalvěje
Mladou cibulku
Lžičku cukru nebo medu
Sůl, případně polévkovou kostku
1l vody
Lžíci mouky
Několik zrnek pepře, nového koření a bobkového listu
Lžíci másla a 2 lžíce oleje
1-2 mrkve
1 petržel
Celer

Postup:

Cibulku nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na másle, oleji a cukru. Přidáme nakrájenou zeleninu a necháme osmažit, zaprášíme moukou, přidáme dobře vyprané a nasekané bylinky, zalijeme vodou, vhodíme koření a sůl, případně můžeme zaměnit kostkou. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 15 - 20 minut – můžeme podávat s osmaženými kostičkami chleba nebo rohlíků.

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!