Suroviny:
600 g uzeného masa z žeber nebo bůčku
350 ml mléka
150 g krupice
6 rohlíků
6 vajec
1 palička česneku
jarní kopřivy nebo pažitka
sůl
pepř
sádlo
Postup:
Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, rozmočíme v mléce, dobře rozmačkáme a přidáme žloutky s krupicí. Z bílků vyšleháme sníh a spolu s nasekanými kopřivami nebo pažitkou a utřeným čenekem vymícháme do připravené směsi. Měla by mít tekoucí konzistenci. Pokud by byla hustá můžeme ji zředit vývarem z uzeného masa, pokud by byla řídká zahustíme krupicí. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme hmotu a dáme do trouby na 180 až 200 stupňů na 45 minut, jakmile zrůžoví a má kůrčičku, je hotovo.
Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.
Přejeme dobrou chuť!