Shahab Tolouie je virtuózní kytarista, skladatel a zpěvák původem z Iránu. Prezentuje osobitý styl, ve kterém se pojí tradiční perská hudba a prvky flamenca nazývané EthnoFlamenco. Hudba kapely tak překračuje hranice stylů, mísí prvky různých etnických a moderních kořenů. Založena je především na dědictví Shahabovy mateřské země Íránu a hudební tradici Španělska, kde studoval flamenco.
Pozoruhodnou součástí hudebního projevu Shahaba je jeho charismatický zpěv – silný, krásně zabarvený hlas a nenapodobitelný styl. Jako multiinstrumentalista ovládá také tradiční perské nástroje – setar, tanbour, delrobu, laud, daf, dammam.

Koncert Shahab Tolouie Tria není jedinou zajímavou kulturní akcí, kterou si Rabenštejnská 2020 na čtvrtek 21. července připravila. Po koncertu se uskuteční první noční prohlídka výstavy Michala Trpáka „40 let fascinace svět(l)em“, která od začátku července probíhá v přilehlé Galerii R2020.
Velkou část výstavy tvoří světelné obrazy a reliéfy, které v nočním minimálním osvětlení dostávají nový rozměr. Prohlídka bude za účasti autora Michala Trpáka, který návštěvníkům poodkryje proces vzniku jeho nových děl. Noční prohlídka bude probíhat od 21:00 do 23:00 hodin.

Pro milovníky jazzu a world music si kulturní centrum Rabenštejnská 2020 za podpory s Jihočeským Jazzovým festivalem připravilo pro letošní léto ještě další koncerty. Jednak v rámci samotného jazzfestu se na podiu na Havraním náměstí vystřídají Jonathan Ramirez Band (US,CZ), Luboš Soukup Quartet, The Ukru Project (CZ,RU,UA) a František Uhlíř Team feat. Al Hermann (CZ,US).
O 14 dní později - 18. srpna náměstí roztančí inovativní indie-swing z Vídně v podání extravagantní rakouské partičky Marina & The Kats .

Přijďte, bude to stát za to!

Za zaslání pozvánky na akci děkujeme Aleně Doležalové z Kulturního a kreativního centra Rabenštejnská 2020