Suroviny:

500 g polohrubé mouky,
1/2 kostky droždí,
2 lžíce cukru,
špetka soli,
3 žloutky,
10 g rozpuštěného másla,
hrnek mléka,
vanilkový cukr,
1 lžíce citronové šťávy

Náplň:

150 g mletých vlašských ořechů,
150 g čokolády na vaření,
150 g cukru krupice

Postup:

Suroviny na těsto vložte do mísy a pečlivě propracujte. Těsto nechte vykynout. Poté ho rozdělte na tři stejné díly, každý rozválejte, potřete ořechovou náplní a zaviňte jako roládu.

Ze všech dílů upleťte cop, který položíte na plech s pečicím papírem, potřete vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečte. Nakonec posypte vanilkovým cukrem.

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!