Suroviny:
6 rohlíků
6 vajec
300g krůtího masa
300g uzeného kuřete, případně kuřecí nebo krůtí šunky
Několik zrnek pepře, nového koření a bobkového listu
1 větší pórek
Zelenou petrželku
Bylinky- listy kopřiv, popence popínavého, pampelišek, řebříčku, fialek, petrklíčů, sedmikrásek , jahod.
Trochu mléka, či rozdělané syrovátky na zvlhčení rohlíků,
čerstvě namletý pepř, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, sůl
Postup:
Maso uvaříme spolu s kořením, necháme vychladnout, mezitím rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme rozšlehanými vejci se syrovátkou rozdělanou v troše polévky z masa, přidáme nasekané bylinky, nakrájené maso, pórek a najemno posekanou zelenou petrželku, okořeníme, dobře promícháme a dáme na pekáč vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě na 180° C pečeme do růžova, můžeme poklást plátky másla.
Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.
Přejeme dobrou chuť!