Suroviny:

600 g tučnějšího uzeného,
5 rohlíků,
5 žloutků,
půl litru mléka,
4 bílky,
700 ml vývaru,
sůl, pepř,
15 g kvasnic,
dětskou krupičku,
velkou hrst kopřiv (nebo pórku či jarní cibulky).

Postup:

Uzené uvaříme, nakrájíme na kostičky. Do vlažného vývaru nalijeme teplé mléko, přidáme kvasnice, nakrájené rohlíky, žloutky, bílky ve formě sněhu, dětskou krupičku, kopřivy (pórek či jarní cibulku) a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Plech vymažeme sádlem. Až těsto vykyne, nalejeme ho na plech a necháme opět vykynout. Pak sekanici pečeme při 200 stupních asi 35 až 40 minut. 

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!