Suroviny:
1/4 l mléka,
40 g droždí,
1 lžíce moučkového cukru,
1 lžíce hladké mouky,
500 g polohrubé mouky,
50 g moučkového cukru,
sůl,
3 žloutky,
l lžíce citronové šťávy,
100 g rozpuštěného másla, tuk na plech,
vejce na potření
Nádivka:
200 g strouhaných vlašských ořechů,
200 g strouhané čokolády,
100 g moučkového cukru,
3 vejce
Postup:
Z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zadělejte kvásek. Přidejte mouku, cukr, sůl (asi dvě špetky), žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Vypracujte těsto a nechte je vykynout.
Na vále těsto rozdělte na tři stejné části. Vyválejte na obdélníkové placky a potřete nádivkou připravenou smícháním uvedených ingrediencí. Stočte jako rolády o průměru asi 67 cm.
Z rolád spleťte cop, který na plechu stočte do věnce. V místě spojení dejte na chvíli do trouby dvě uvařená vajíčka, aby se udělal dolík na kraslice. Věnec potřete vajíčkem, posypte mandlovými lupínky a zvolna pečte.
Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.
Přejeme dobrou chuť!