Fotbalisté Dynama všechna svá čtyři utkání ve II. lize vyhráli, zatímco Brno se po sestupu z I. ligy zatím hledá a s pouhými čtyřmi body je až ve spodní části tabulky.

Trenér David Horejš však velice dobře ví, že je v Brně čeká zřejmě dosud nejtěžší prověrka sil. „Že jsme uhráli všech dvanáct bodů, je samozřejmě výborné, nicméně stále jsou za námi teprve čtyři kola. A Brno určitě má velkou kvalitu,“ zdůraznil. „Přesto věřím, že když hráči odevzdají maximum, můžeme v Brně uspět,“ dodal.

Brněnští dobře vědí, že neúspěch v pátečním utkání by nůžky mezi středem tabulky a špicí ještě rozevřel. „Týmy na vrchu zatím neztrácejí, v budoucnu ale k tomu jistě dojde,“ uvedl pro klubový web trenér Roman Pivarník, dle něhož je důležité hlavně to, aby už dále neztrácel jeho tým. „Přišli jsme o spoustu bodů. Hrajeme doma, musíme tedy být opět dominantní, potřebujeme ale zlepšit defenzivu,“ apeloval na své hráče brněnský kouč.

Sílu Dynama ale respektuje: „Budějovice mají hráčsky i trenérsky stabilizovaný tým. Mužstvo si sedlo, je konsolidované a ví, co chce hrát. Mají šikovné hráče, ale v první řadě jsou silní jako tým. V utkání musíme být nesmírně pozorní a co nejproduktivnější v proměňování šancí,“ řekl Pivarník.

Dynamo se po rozpadu společných českých a slovenských soutěží s Brnem utkalo zatím jen v I. lize a tam výrazně lepší bilanci má Brno. Páteční duel v Brně bude prvním vzájemným ve II. lize. „Chceme každý zápas vyhrát, jít do každého stejně. Když budeme podávat týmové výkony, tak o nás nemám strach v Brně, ani nikde jinde,“ podtrhl před cestou do Brna kapitán týmu Jiří Kladrubský.