S velkým zájmem očekávaný vzájemný zápas dvou nejlepších týmů fotbalového jihu Čech skončil smírně a dělbu bodů nakonec brali i trenéři obou týmů - byť oba s trochou rozmrzelosti a zklamání. Oba totiž pomýšleli na maximální bodový zisk: Dynamo totiž po většinu času mělo více ze hry, dalo tyčku a břevno a jeho hráči spálili spoustu šancí, domácí Táborsko zase ještě pět minut před koncem vedlo 1:0.

„My věděli, že Budějovice mají velkou kvalitu, ostatně přijely jako lídr soutěže a potvrdily, že tým má velkou sílu a hlavně do ofenzivy je hrozně nebezpečný,“ ocenil trenér Táborska Kamil Tobiáš výkon soupeře. „Pro nás to tudíž byl velice těžký duel a celý týden jsme se chystali na to, že soupeře nesmíme pouštět do kombinační hry a aby nám sypal centry ze stran, což Dynamo praktikuje. Myslím, že až na úvodních asi dvacet minut a část druhé půle se nám to celkem i dařilo,“ přemítal trenér Táborska.

„Přežili jsme několik velice nepříjemných situací, podržel nás brankář Toma a pomohla nám tyč i břevno,“ uznal kvalitu soupeře Tobiáš, jedním dechem však dodal, že přesto jeho tým měl hodně blízko k nečekané výhře. „Ve druhé půli jsme šli do vedení, za stavu 1:0 jsme tam měli pár slibných možností a soupeř vyrovnal až na konci utkání. V naší situaci je doma ztráta dvou bodů mrzutá, přesto je to pro nás získaný bod,“ kouč Táborska nakonec i remízu 1:1 bral.

Na připomínku, že hlavně v úvodu utkání měli jeho svěřenci zřejmě ze soupeře znatelný respekt, jen pokýval hlavou. „My máme velice mladý tým, v porovnání se soupeřem o čtyři roky mladší, takže ten respekt tam určitě byl,“ uznal.

Jenže právě dva z těch nejmladších hráčů Táborska se postarali o vedoucí gól: střelci Christianu Frýdkovi i nahrávajícímu Lukáši Pfeiferovi je 19 let…

Tito dva mladíci se postarali o to, že Dynamo, ač po většinu času mělo vrch, nakonec - byť se zaťatými zuby - bralo i bod. „Mrzí nás to, chtěli jsme tři tady body a řekl bych, že jsme v utkání dominovali, ale fotbal se hraje na góly a my jsme své šance neproměňovali,“ litoval trenér Dynama David Horejš a připomněl, že už do 10. minuty jeho svěřenci měli dvě tutovky. „Takové šance, jaké měli Robert Koval či Matěj Mrsič, se prostě dát musí.

Kdybychom alespoň jednu z nich proměnili, určitě by se zápas vyvíjel úplně jinak,“ usoudil.
Vedoucí Frýdkův gól dle něj byl hodně šťastný. „My tam navíc špatně dohráli tu situaci, na druhou stranu mě těší, že za nepříznivého stavu se kluci zvedli, vynutili si tlak a vyrovnali, navíc jsme dali i břevno a ještě v nastavení měli stoprocentní příležitost zápas rozhodnout,“ vyzdvihl Horejš, dle něhož jeho tým navázal na výborný výkon z utkání proti Vítkovicím. „Myslím, že i střídání nám pomohlo,“ pochválil přínos Táborského a Wermkeho. „Oba naši hru oživili,“ ocenil.

„Myslím si, že jsme tady o dva body přišli, na druhou stranu je třeba vidět, že Táborsko hrálo s nezměrnou bojovností a za tu že si ten bod zřejmě zasloužilo,“ připustil trenér Dynama.

Ztrátou dvou bodů v derby přišlo Dynamo o první příčku v tabulce, na které se po vysokém vítězství nad Žižkovem usadil Hradec, nicméně i ti příznivci černobílých, kteří do Tábora na derby dorazili, výkon svého týmu ocenili. „Na to, co Dynamo teď hraje, se dá koukat,“ uvedl třeba Josef Faltýn z Č. Budějovic.

„My byli lepší i v Pardubicích, jenže jsme tam nedokázali využít své šance,“ zmínil trenér Horejš minulé venkovní utkání svého týmu. „Na tréninku jsme se na řešení těch finálních situací zaměřili, bohužel ani tady v Táboře jsme své příležitosti nedali. I když jsme někdy měli i hodně smůly,“ připomněl Ledeckého hlavičku do tyčky a Wermkeho dělovku do spojnice břevna a tyče. „Nic to ale nemění na tom, že ty situace ve finální fázi musíme řešit trošičku jinak. Jsou to stoprocentní šance, a když je nedáš, je to jako když bek udělá hrubou chybu. To se prostě musí dávat,“ podtrhl.

V dalším kole II. ligy hraje v neděli Táborsko na Žižkově (10.15), Dynamo se na Střeleckém ostrově střetne se Znojmem (17.00).