V roli kapitána svůj do tým do zápasu s Jihlavou povede dvaatřicetiletý Jiří Kladrubský, jenž svou bohatou fotbalovou kariéru začal v českobudějovickém Dynamu, v jehož dresu před čtrnácti lety prvně nakoukl i do I. ligy. A mezi elitu by svůj tým v této sezoně rád opět dovedl.

Kdybyste v Chrudimi s nováčkem soutěže vyhráli, šli byste do zápasu s Jihlavou jen s jednobodovou ztrátou. Hodně vás tudíž mrzí, že jste v Chrudimi hráli jen 2:2?
Samozřejmě, že nás to mrzí a jsme zklamaní, neboť jsme chtěli tři body. Věděli jsme, jak hrála Jihlava a chtěli jsme na ni před vzájemným zápasem vytvořit těmi třemi body nějaký tlak. Sice i ten bod z Chrudimi nakonec bereme, ale jak říkám, je to málo.

Nicméně i díky tomu jednomu bodu jste zvýšili atraktivitu nedělního zápasu: stáhli jste totiž ztrátu na Jihlavu na tři body, a když vyhrajete, jdete do čela!
To víme a je to taky naše přání. A to nejen po nedělním zápase, ale i po podzimní části soutěže, ale hlavně také na konci celé sezony. Postup do ligy je totiž naším cílem. Taky ale víme, že chceme-li postoupit, měli bychom takové zápasy, jakým byl i ten v Chrudimí, vyhrávat.

Vy jste v Chrudimi dal gól a na to, že hrajete beka, máte v sezoně až neuvěřitelnou bilanci tří gólů a osmi asistencí. Osobně tedy můžete být spokojen, ne?
Pochopitelně mě to těší, nicméně raději ať vyhráváme a góly může dávat kdokoli. Já taky, to jistě, ale hlavně musíme vyhrávat. Pak bude jedno, jestli ty góly dám já, anebo někdo jiný. My chceme týmový úspěch a tím je jednoznačně první liga.

Z vašich asistencí těží hlavně David Ledecký. Je to náhoda? Či jeho přednost, že do vašich centrů tak chodí? Nacvičujete to speciálně spolu a hledáte ho ve vápně?
Hledám ve vápně našeho hráče. Ale většinou si ten centr najde Ledy. Je to jeho přednost, jeho šikovnost. Cit útočníka, že si dokáže najít ten míč. Je jedině dobře, že máme takového střelce.

Dva či tři góly dával Ledecký poté, co jste od pravé lajny mu poslal míč na hlavu svou levačkou. Vám je jedno, zda kopete levou, či pravou?
Já dlouho hrál levého beka, tak si troufnu říct, že jsem tu levačku trošku vypiloval. Ale jsem pravák, a když už si dám míč na levačku, tak se hlavně soustředím, abych netrefil prvního hráče a centr našel správného adresáta.

V Chrudimi jste hráli 2:2, teď v neděli máte Jihlavu, nato jedete do Varnsdorfu a končíte se Žižkovem. Loni na podzim vám poslední čtyři kola vůbec nevyšla a nepovedl se ani vstup do jara…
Jsme si toho dobře vědomi a věříme, že se toho letos vyvarujeme.

Ve své kariéře jste odehrál spoustu zápasů v lize, vyhrál titul se Spartou a double se Slovanem. Co by pro vás tudíž případný postup s Dynamem do ligy znamenal?
Moc toho před sebou ve fotbale už asi nemám, zahrát si v Dynamu první ligu by ale pro mě bylo splněním velkého přání. Teď v neděli je však třeba nejdřív porazit Jihlavu! .