STARŠÍ ŽÁCI

Do sestavy Spartaku se vrátili Gahír, Mokoš a Kubák, naopak chyběli Pecha s Procházkou. Kapličtí ovšem byli povzbuzeni výhrami nad Vimperkem i Třeboní a chtěli naplno zabodovat i doma proti Čtyráku.

Kaplice - Čtyři Dvory 6:0 (3:0). Hned z první příležitosti domácí otevřeli skóre, a to již v 7. minutě. Po pravé straně zatáhl balón Muška, přihrál do vápna Martinu Koubkovi, ten se obtočil kolem obránce a křížnou střelou pod břevno překonal brankáře Pechu – 1:0.

O chvíli později měli hosté blízko k vyrovnání, a to po standardní situaci. Centr poslal do šestnáctky Jirák, hlavičkoval Písko, ale Kostelný výborným zákrokem uhájil čisté konto.

Spartakovcům se naopak podařilo náskok zdvojnásobit ve 22. minutě. Z pravé strany poslal míč do vápna Kubák, v závaru před brankou se nejlépe zorientoval Patrik Muška a přízemní tečovanou ranou dostal míč za Pechova záda – 2:0.

Pak mohli hosté vsítit kontaktní branku, když Románek nedovoleně atakoval Skupníka - a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil sám faulovaný Skupník, jenomže gólman Kostelný stranu vystihl a míč dokázal vyrazit.

Když neskórovali hosté, přidali tři minuty před pauzou třetí gól domácí. Ve vápně se Patrik Muška pěkně uvolnil a na jeho ránu Pecha nedosáhl – 3:0.

V úvodu druhé půle mohli hosté snížit. Trestný kop Jirák zahrával z levé strany, na centr si naběhl Knietel, ale v zakončení míč ideálně netrefil. Na druhé straně svou střelou Koubek otřel míč o břevno.

Krátce na to se Kapličtí čtvrtého gólu přece jenom dočkali. Po Koubkově přihrávce se ve vápně uvolnil Patrik Muška a křížnou střelou poslal balón přesně do protějšího horního rohu – 4:0.

Definitivní podobu výsledku dali spartakovci v závěrečné pětiminutovce. Nejprve se po Beránkově rohovém kopu hlavou prosadil Martin Koubek – 5:0. Krátce před koncem pak střelou pod břevno upravil na konečných 6:0 svým čtvrtým gólem v zápase Patrik Muška – 6:0.

Starší kapličtí žáci zcela zaslouženě zvítězili a připsali si třetí výhru v řadě.


Fakta - branky: 22., 32., 43. a 68. Muška, 7. a 65. Koubek, bez karet, rozhodčí Pícha, 40 diváků.

Sestava Kaplice: Kostelný – O. Říha, S. Románek, Mokoš, Dvořák, Koubek, Gahír, Malák, J. Kaňka, Beránek, Muška, střídali: Kubák, Novák.

MLADŠÍ ŽÁCI

V mladší kategorii se mělo jednat o duel dvou bezbodových týmů. Jenomže řídící orgán na svém středečním jednání přiřkl spartakovcům kontumační výhru za utkání v Třeboni, kde za domácí B tým ve společenství s Dobrou Vodou nastoupili tři hráči ze soupisky ligového A týmu, místo povolených dvou. Povzbuzeni touto zprávou chtěli Kapličtí zabodovat i v domácím střetnutí se Čtyřmi Dvory.

Kaplice - Čtyři Dvory 3:0 (2:0). Bezbrankový stav vydržel pouze sedm minut, když domácí poslal do vedení kapitán Filip Šedivý – 1:0.

Nedlouho poté měli domácí výhodu pokutového kopu po nedovoleném zákroku na pronikajícího Kaňku. K penaltě se postavil Tomáš Plach, střelu po zemi však gólman Hřídel vytlačil na rohový kop.

Po čtvrthodině už to ale o dva góly bylo. Za kolmou přihrávkou se vydal Tomáš Plach, postupoval sám na brankáře a střelou kolem Hřídela navýšil vedení kaplického Spartaku – 2:0.

Kaplický brankář Chlaň příliš práce neměl, domácí častěji drželi míč na svých kopačkách. Dvoubrankový náskok jim vydržel až do poločasové přestávky.

Kapličtí mladší žáci již několikrát v sezóně byli po poločase takzvaně na bodech, ale po změně stran o slibně rozehrané střetnutí přišli. Tentokráte to už nepřipustili. Hra byla o poznání vyrovnanější než v prvním dějství, ale do šancí se hosté příliš nedostávali. Gólovou pečeť pak přidali domácí tři minuty před koncem, kdy výhru jistil prvním gólem v sezóně Jakub Janda – 3:0.

Kapličtí mladší žáci domácí utkání zvládli a k výhře od kulatého stolu přidali i první výhru ze zeleného trávníku.

Fakta - branky: 7. Šedivý, 15. Plach, 57. J. Janda, ŽK 1:0 (J. Janda), rozhodčí Pícha, 50 diváků.

Sestava Kaplice: Chlaň – Šedivý, Plach, J. Janda, Dreiling, Novák, J. Kaňka, Seltsam, Janošec.

Libor Granec