Dle papírových předpokladů se dala očekávat vyrovnaná bitva. Opak byl však pravdou. S některými absencemi ve svých sestavách si daleko lépe poradili hráči společného týmu Kaplice a Vyššího Brodu.

Kaplice / Vyšší Brod - Suchdol / Horní Stropnice 8:2 (3:1)

Vedení se sice velice záhy ujali hosté, když chybu Dostála potrestal Valenta – 0:1. Radost hostů však měla jepičí život.

V 6. minutě se podařilo domácím manko smazat. Dostál přesnou přihrávkou vyslal do úniku Františka Lašáka, který pronikl až do vápna a sám před brankářem Stříteckým nezaváhal – 1:1.

Prakticky vzápětí mohli spartakovci dokonat rychlý obrat, ale šance Lašáka a Hosenseidla zůstaly nevyužity.

Domácí ovšem byli více na míči, byli lepším a o poznání aktivnějším týmem. V brance Spartaku zaskakoval za zraněného Šestáka nemocný Pál, který byl však prakticky zcela bez práce.

V 18. minutě po Lhotského přihrávce vyprášil rukavice Stříteckého střelou z pravé strany Poláček. O pár desítek vteřin později po Hosenseidlově přiťuknutí netrefil branku střelou z hranice velkého vápna Čutka. V polovině první půle po akci Dostála s Poláčkem zakončoval po zemi Lašák, ale Střítecký byl pozorný.

V 31. minutě Lhotský našel na levé straně Blažka, ten pronikl do vápna, Střítecký přízemní ránu vyrazil a při Lašákově dorážce jej zachránilo břevno. O tři minuty později už Kapličtí zaslouženě strhli vedení na svou stranu. Jakub Vaniš prošel středem, přihrál míč do leva Lašákovi, který prošel až k brance, přihrál na hranici velkého vápna naběhnutému Jakubu Vanišovi a na jeho ránu hostující gólman nedosáhl – 2:1.

Ještě před odchodem do kabin přidali domácí třetí přesný zásah. Asistenci si připsal kapitán Vaniš a přesně mířil František Lašák – 3:1.

I druhý poločas byl zcela v režii spartakovců a skóre tak utěšeně narůstalo. Po dvou minutách hry Lašák zpětnou přihrávkou nabil pravačku Davidu Gušlovi a na přesnou ránu k tyči střídající brankář nedosáhl – 4:1.

Krátce na to obdobná situace a parádní křížná gólová střela Jakuba Vaniše – 5:1.

V 55. minutě se radosti dočkali i hosté, když jim gól nabídli sami dorostenci Kaplice, jejichž zaváhání potrestal opět Valenta – 5:2.

Ale žádné drama se ani náhodou nekonalo. Kapličtí v pohodě kontrolovali vývoj a skóre střetnutí. Půltucet gólů završili v 65. minutě. Lašák na pravé straně vysunul Daniela Poláčka, jehož přízemní rána skončila na tyči, ale dorážka stejného hráče už zapadlo pod břevno - 6:2.

O vítězi zápasu nebylo sebemenších pochyb. V závěrečné desetiminutovce navíc domácí přidali další dva góly. Poláčkovu přihrávku přetavil v sedmý gól Vítek Tvaroh a hned v následující minutě po pohledné kombinaci po další Poláčkově přihrávce skóroval František Lašák – 8:2.

Kapličtí mladíci svého soupeře nešetřili a zcela po zásluze nad do té doby prvním vysoko zvítězili.

Fakta - branky: 6., 42. a 86. Lašák, 34. a 50. Vaniš, 47. Gušl, 65. Poláček, 85. Tvaroh – 2. a 55. Valenta, bez karet, rozhodčí Crkva, 45 diváků.

Sestava Kaplice / Vyšší Brod: Pál – Dostál, Lhotský, Hájek, Zayml, Poláček, Vaniš, Tvaroh, Blažek, Hosenseidl, Lašák, střídali: Čutka, Gušl, Šesták.

Libor Granec