Jako první z týmů krumlovského regionu vstoupí do nové sezony 2019/20 hráči Slavoje Český Krumlov, kteří v prvním podzimním kole krajského přeboru přivítají v sobotu 10. srpna na svém trávníku Čimelice (od 17 hodin). Utkají se pátý s desátým týmem minulého ročníku, a tak jsou zelenobílí papírovými favority, ale bilance minulé sezony, kdy se oba soupeři rozešli dvakrát smírně 1:1, varuje…

„Naštěstí jsme téměř komplet, zranění z přípravy nemáme žádné,“ kvituje krumlovský lodivod Václav Domin a dodává: „Kromě rekonvalescenta Švece nebudou jen distancovaný Persán a mladíci Filip s Kordíkem, kteří jsou ještě na dovolené. O základní sestavě mám tak více méně jasno. Definitivní rozhodnutí ovšem padne až po posledním předzápasovém tréninku. Stále ale řešíme otázku druhého gólmana. Zatím bude z lavičky krýt záda Trnkovi dorostenecký brankář Bílý,“ přibližuje před startem situaci v táboře zelenobílých kouč Domin.

GENERÁLKY NOVICŮ

Okresní účastníky oblastních prvních tříd čekají o druhém srpnovém víkendu generálky.

Z hlášených příprav uveďme, že oba naši novicové I.A třídy zvolili pro poslední test různé varianty. Kaplický Spartak se představí v sobotu od 17 hodin na svém hřišti v partii s týmem z béčkové skupiny druhé nejvyšší krajské soutěže, a to konkrétně s budějovickou Slávií. Velešínský novic bude zahajovat sezonu venku, a tak i generálku odehraje na trávníku soupeře, když v neděli zavítá na půdu exúčastníka I.A třídy z Větřní (od 17).

Chvalšinský nováček I.B třídy si po prohrané přípravě s béčkem Kaplice bude chtít v sobotu spravit chuť na hřišti zástupce jiné skupiny nejnižší oblastní soutěže, a to ve Větrovech u Tábora.

Z okresních trávníků máme na sobotu dále hlášenou generálku spolufavorita okresního přeboru z Kájova, který na svém hřišti bude od 10 hodin měřit síly s Černým Dubem.