Větřínští po nezdaru na půdě nováčka ze Lhenic, kde ve druhém poločase ztratili dvoubrankový náskok, vyšli naprázdno i z domácí premiéry, v níž hostili favorizovaný strakonický Junior.

Větřní – J. Strakonice 0:4 (0:2),
branky: 65. a 89. Šrámek, 39. Bálek. 44. Máška.

„Chtěli jsme začít aktivně, ale daleko lépe do utkání vstoupil soupeř, který byl od prvních minut lepším týmem a zaslouženě se pak prosadil i gólově,“ uznal větřínský trenér Vlastimil Sulzer, jenž o pauze vytýkal svým chlapcům řadu chyb.

„Řekli jsme si, že takhle hrát nemůžeme. Byli jsme všude pozdě, špatně kombinovali a chyběl nám důraz. Ve druhé půli jsme se sice zlepšili a vynutili si i tlak, ale kontaktní gól jsme nedali. Strakoničtí hráli zkušeně, moc šancí nám nedali a v závěru své vedení ještě zvýraznili. Soupeři mohu za předvedenou hru a zaslouženou výhru gratulovat. My se musíme oklepat a do dalších zápasů výrazně zlepšit,“ vzkazuje kouč.

Sestava Větřní: Dobrovodský – Dvořáček, Dušek, Peťule, P. Dvořák – J. Dvořák (70. D. Chupík), Poláček, Sivák, Podskalský (14. Cifreund) – Gutheis, Weinhard (79. Sukdolák).

Ve třetím dějství čeká větřínské hráče výjezd na půdu rovněž dosud nulových Vodňan.