V tabulce áčkové skupiny poslední Větřínští vykročili na cestu za záchranou na plánském trávníku, kde přes slibný výkon nakonec na kýžený bodový zisk nedosáhli a své vyhlídky v boji o udržení nevylepšili.

Planá – Větřní 2:0 (0:0)

V první půli jednou hostům pomohla tyč a před pauzou vyrážel Votýpka nebezpečnou střelu na břevno. Na druhé straně sice Gutheis síť rozvlnil, ale branka neplatila pro předchozí hraní rukou.

Ve druhém poločase pak byli Větřínští sice lepší ve hře, ale v koncovce se neprosadili. Naopak, sami na přelomu hodiny hry dvakrát inkasovali ze standardních situací. Nejprve po trestném kopu před Lengyelem nešťastně hlavou tečoval balon do vlastní sítě Pils. Za dvě minuty šel sám na branku Gutheis, ale přestřelil. A vzápětí platilo nedáš – dostaneš, když Szabó z přímého kopu překonal Votýpku podruhé.

„Určitě jsme nebyli v tomto zápase horší a minimálně bod si zasloužili. O nebezpečných standardkách soupeře jsme věděli, přesto jsme je ale po individuálních chybách neuhlídali, a to nás stálo lepší výsledek. Kluci ovšem po celý zápas pracovali jako tým, velice dobře zahráli i mladíci, což je příslib do dalších utkání. Za výkon se i přes prohru nemusíme stydět,“ ví větřínský trenér Vlastimil Sulzer.

Sestava Větřní: Ma. Votýpka – D. Chupík, Pils, Dušek (56. Dvořáček), Dvořák, Podskalský, Vnuk, Kotlár, Z. Chupík (82. Sikuta), Gutheis, R. Weinhard.

V příštím kole se Větřní v domácí jarní premiéře v sobotu od 15 hodin postaví aktuálně čtvrtým Lhenicím.