Bohužel, plánovaný pořad nebyl naplněn, neboť lipenské derby mezi celky Loučovic a Horní Plané bylo vinou nešťastné události v domácím táboře po dohodě soupeřů odloženo.

Do pozice v tabulce nejvýše postaveného okresního zástupce se již posunula Kaplice, která po minulé vysoké výhře v Horní Plané nešetřila ani druhého nováčka z Dolního Dvořiště a je díky vysoce aktivnímu skóre již stříbrná. Dvořišťští si naopak na první body budou muset ještě počkat a v pořadí jsou předposlední.

První body v nové sezoně uhráli Frymburští, kteří nakonec uhájili náskok finišující Zlaté Koruny, jež naopak poprvé v sezoně okusila hořkost porážky. Tým Šumavy si polepšil na jedenácté místo, Zlatokorunští klesli na pátou příčku.

Ambice začíná naplňovat Velešín, jenž po minulém úspěšném importu z Frymburku bral tři body za těsnou výhru i v partii s Netolicemi a je již šestý.

FAVORIT NEVÁHAL

Kaplice – Dolní Dvořiště 4:0 (2:0), branky: 4. a 11. Lesňák, 62. Urazil, 89. Janura. Kaplické před krásnou kulisou (230 diváků) nasměroval k pohodové výhře už v úvodu dvoubrankový kanonýr Jakub Lesňák, jenž má na kontě již šest podzimních zásahů do černého.

Sestavy – Kaplice: Schneider – Štrbačka (63. Kuchař), Kebl, Čutka, Gondek, Daniel (81. Aibl), Divoký, M. Pulec, F. Marek (75. Vaniš), Urazil (81. Janura), Lesňák, D. Dvořiště: Jin. Posel – O. Kouba, Zeman, Kubík, J. Macanovič (46. M. Marek), L. Plosz (46. Tesař), Šrefl (82. Jan Posel), Štifter, Benda (62. L. Doucha), Krenauer, P. Hošek (75. Kotlár).

Trenér Bohdan Malický (Kaplice): „Před krásnou návštěvou se hrál dobrý fotbal, který se musel líbit. My jsme chtěli našim fanouškům ukázat, že předchozí domácí prohra byla opravdu jen výpadkem. Od začátku jsme hráli zodpovědně a šli si za svým. Tentokrát pochválím celý tým. Musím ovšem ocenit i výkon soupeře, který hrál organizovaně a nedal nám nic zadarmo. I jeho zásluhou to byl dobrý zápas. Jsem rád i za to, že se nám povedl další zápas s nulou a máme z toho pohledu do budoucna na čem stavět.“

Trenér Štefan Bršťák (D. Dvořiště): „Domácím gratuluji, byli favority a také to potvrdili. My jsme před zápasem ve skrytu duše doufali v nějaký bodík, bohužel to nevyšlo. Kluky ovšem pochválím, protože ani za nepříznivého stavu nic nevzdávali a makali až do konce. Teď se musíme připravit na další pikantní derby s Loučovicemi. Při oslavách v Dolním Dvořišti už musí body zůstat doma!“

SEDM GÓLŮ U LIPNA

Frymburk – Zlatá Koruna 4:3 (3:0), branky: 7. Flöring, 17. Budík, 43. Petscher, 66. Rillich – 82. z penalty a 88. Homer, 64. T. Weinhard. Frymburští měli v půli uklidňující tříbrankový náskok, o který však v závěru málem přišli. Zlatokorunští se díky dvěma trefám Milana Homera v poslední desetiminutovce dostali do kontaktu, ale víc už nestihli – a body zůstaly u Lipna.

Sestavy – Frymburk: Vítek – P. Píšek, Flöring, D. Račák, Ribár, R. Mertl, F. Mertl, M. Račák (67. Pavlík), Rillich, Petscher, Budík, Zlatá Koruna: Schwarz – P. Král, Houska, Zayml, Liška (73. Tybitancl), Steinocher, Rapčan, T. Weinhard, Rychtář (70. J. Král), Fuciman, Homer.

Trenér Vlastimil Mertl (Frymburk): „Začali jsme dobře a konečně se prosadili i střelecky. Hosté se ovšem nevzdávali, a tak byl první poločas celkem atraktivní a pro nás dopadl dobře i výsledkově. Druhá půle už byla z naší strany horší a hra se vyrovnala. My jsme v závěru díky bratrskému duu Mertlů dvakrát orazítkovali tyče, pak soupeř během chvíle dvakrát skóroval a z jednoznačného zápasu bylo kvůli našim chybám zbytečné drama. Nakonec jsme první body získali s vypětím všech sil a věřím, že na dobrý zápas navážeme i při derby v Horní Plané.“

Trenér Petr Gallistl (Z. Koruna): „První poločas jsme nehráli dobře, vázla kombinace a dělali jsme nepochopitelné individuální chyby. Domácí toho jen využili. Do druhé půle jsme udělali změny v rozestavení a začali konečně hrát to, co nás zdobilo v předchozích zápasech. Povedla se i střídání a nakonec jsme sahali po vyrovnání. Rozhodlo to, že jsme přece jen udělali více chyb než domácí. Ztráta mě mrzí i proto, že se na vývoji v náš neprospěch velmi negativně podepsal i rozhodčí Křížek. Ten jako jediný neviděl volejbalový zákrok domácího Flöringa, který zastoupil překonaného gólmana. Nevím, co si mám o tom myslet… Frymburští borci to nepotřebují!“

FOTBAL ŠEL STRANOU

Loučovice – Horní Planá ODLOŽENO. Třetí derby partie kola se bohužel nehrála. Při cestě k utkání měl totiž hráč domácího Vltavanu Rudolf Karták vážnou autonehodu a soupeři se dohodli, že k zápasu nenastoupí.

Po domluvě by se mělo derby dohrávat v úterý 18. září od 17 hodin, ale termín ještě musí posvětit STK krajského svazu.

ROZHODL VLASTENEC

Velešín – Netolice 3:2 (1:1), branky: 28. J. Zatloukal, 48. Fišer, 82. vlastní (Hlavatý) – 13. a 60. Andres. V zajímavé partii ještě nedávných účastníků I.A se oba týmy vystřídaly ve vedení. V závěru utkání spělo k dělbě bodů, což změnil až pro hosty nešťastný moment a vlastní gól.

„Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli o něco víc šancí i delší držení míče my, ale až ve druhém poločase. Prvních dvacet minut to byl od nás špatný výkon, bez pohybu a bojovnosti. Naše největší slabina pak zatím je proměňování šancí. Naštěstí si dal soupeř vlastence, který nám pomohl ke třem bodům. Netolice ovšem ukázaly, že mají kvalitní tým a dle mého názoru určitě budou hrát o postup,“ uznal kvality soupeře velešínský trenér František Jaroš.

Sestava Velešína: Kothánek – J. Zatloukal, K. Zatloukal, Šváb (46. Jirský), F. Rozkošný, Zimek, J. Rozkošný, Fišer, Semerád (46. Špát), Grznárik, Šálek (84. Pavlis).