Oba okresní aspiranti na titul podzimního mistra hráli venku a při okresních derby potvrdili roli papírových favoritů. Velešín přesvědčivě o čtyři góly vyhrál v Loučovicích a zajistil si přezimování na prvním místě. Vltavan se k zimnímu spánku uloží na jedenácté příčce.

Kaplický Spartak hostoval ve Frymburku, kde si rovněž připsal čtyřbrankovou výhru a do odvet tedy půjde z druhého místa s dvoubodovou ztrátou na Velešín. Frymburští figurují po první půli na desátém místě.

Velmi dobrý podzim mají za sebou Zlatokorunští, byť na závěr doma padli s nepříjemnou Dřítní. Loňský novic, který až do poslední chvíle hrál o záchranu, má nyní do odvet skvělých 24 bodů a je v půli průběžně pátý.

Velice těžká odvetná část ovšem čeká oba okresní novice. Hráči Dolního Dvořiště na závěr padli doma s béčkem Roudného a k zimnímu spánku se ukládají jako třináctý tým pořadí s pouhými sedmi body na kontě.

Ještě výmluvnější je pozice Horní Plané, která v derniéře jasně prohrála na domácím trávníku i s Hrdějovicemi. Smrčina uhrála na podzim jen tři body za výhru při derby v Loučovicích a je beznadějně poslední.

ČTYŘKA OD LÍDRA

Loučovice – Velešín 0:4 (0:2), branky: 5. Šálek, 7. Zimek, 69. Severa, 75. Špát.

Sestavy – Vltavan: Hüttner – Toth (77. Papaj), Somolík, J. Matulík (46. Ardó), Sojka, Toman, Žák, Dostál (46. Dudla), Beran, Haviernik (75. V. Matulík),
Velešín: Ottenschläger – Šváb (83. Škuta), Jirský (81. Banachevič), J. Zatloukal, K. Zatloukal, Pomije, Fišer, Špát, Zimek, Pavlis (62. Severa), Šálek.

Trenér Miloslav Hüttner (Loučovice): „Neproměňujeme tutovky a děláme chyby. Prospali jsme začátek, pak nedali dva samostatné nájezdy a už se to vezlo. Bohužel, nedali jsme ani gól, i když jsme si ho, myslím, zasloužili. Velešín ovšem byl herně lepší a vyhrál naprosto zaslouženě. A když mám srovnávat, tak Velešín proti nám předvedl lepší výkon než Kaplice, vyrovnaný a kompaktní ve všech řadách. Naše kluky pochválím, že to nezabalili ani za nepříznivého stavu. Je dobré, že se nám už uzdravují zranění. Věřím, že na jaře budeme s kompletnějším týmem předvádět lepší výkony.“

Trenér František Jaroš (Velešín): „Zápas se pro nás nemohl vyvíjet lépe. Rychle jsme vedli o dva góly a měli hru pod kontrolou. Pak jsme ale nepochopitelně přenechali iniciativu soupeři a měli při několika jeho šancích velké štěstí. Loučovičtí hráli pěkný fotbal a je pro mě trochu nepochopitelné, že mají na kontě jen dvanáct bodů. My jsme po podzimu první, s čímž pochopitelně panuje spokojenost. Mrzí nás jen zbytečná prohra v Dolním Dvořišti. Naopak, nejlepší výkon jsme předvedli doma proti Kaplici, kdy jsme jako tým zahráli velice zodpovědně a s maximálním nasazením. Na to budeme chtít navázat a já věřím, že se nám v jarních odvetách bude dařit stejně.“

O TŘI U LIPNA

Frymburk – Kaplice 1:4 (0:1), branky: 89. Flöring z penalty – 45., 74. a 78. Lesňák, 87. Pál, ČK 1:0 (62. Petscher po 2. ŽK).

Sestavy – Šumava: F. Fatura – Ribár, Šisler, Flöring, Malák (76. Vágner), M. Račák (81. Kaňa), D. Račák, F. Mertl, R. Mertl, Rillich (63. Pavlík), Petscher,
Spartak: Schneider – Kuchař, M. Malický, Čutka, Gondek, Daniel (86. Pál), Divoký, P. Micák, M. Pulec, Urazil (78. Vaniš), Lesňák.

Trenér Vlastimil Mertl (Frymburk): „Odehráli jsme slušný zápas, i když musím přiznat, že soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě. Jediné, co mi vadilo, byl výkon rozhodčího a prvního asistenta, kteří nám od začátku dokazovali, že se snažíme zbytečně. V důležitých momentech vždy něco „vymysleli“ v náš neprospěch. Tím ovšem nechci snižovat výkon hostů, kteří nás přehráli především ve druhé půli, kdy už jsme hráli v deseti po zbytečném vyloučení Petschera. Celkově se nám podzimní část sezony vůbec nepovedla. Na jaře budeme muset hodně přidat, abychom neskončili v nejnižších patrech!“

Trenér Bohdan Malický (Kaplice): „Na bouřlivé prostředí ve Frymburku jsme se připravili a vyplatilo se. Kluci hráli trpělivě a na rozdíl od soupeře hlavně disciplinovaně. Dali jsme důležitý gól do šatny, pomohlo nám i vyloučení domácího hráče a ve druhé půli se už naše vyšší kvalita projevila. Nikdo tentokrát nevyčníval, byl to celkově dobrý kolektivní výkon. Potřebovali jsme tři body, abychom se udrželi v kontaktu a mohli jít v klidu do zimní pauzy. To se povedlo, takže spokojenost!“

TROJLÍSTEK BEZ BODU

Zlatá Koruna – Dříteň 2:4 (1:1), branky: 10. Ohnsorg, 50. Homer – 12. a 73. Moudrý, 61. a 86. Smékal.

„Museli jsme se obejít bez dvou opor, a to vykartovaného Fucimana a zraněného Rapčana. Přesto jsme sehráli s kvalitním soupeřem vyrovnané utkání. Hosté dvakrát prohrávali a vždy jim k vyrovnání pomohla standardka. Bohužel, po výborné nástupu do druhého poločasu jsme nedokázali utkání zlomit a dali jen jeden gól. Houževnatí hosté potom měli na konci víc sil, i trochu štěstí a utkání zlomili ve svůj prospěch. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným. Hostům gratuluji ke třem bodům a výbornému výkonu, našim hráčům děkuji za povedený podzim a herní projev, který se mi ve většině zápasů líbil. Podzimní páté místo v krajské soutěži je pro Zlatou Korunu historický úspěch a moc si tohoto výsledku ceníme!“ i přes prohru v derniéře zářil zlatokorunský kouč Petr Gallistl.

Sestava Zlaté Koruny: Schwarz – Lacko, Zayml, T. Weinhard, Kalista, Steinocher, Ohnsorg, Štěpánek, J. Král, Homer, Rychtář.

Dolní Dvořiště – Roudné B 0:2 (0:0), branky: 79. Tibitanzl, 86. Wohlgemuth.

„Poslední zápas jsme chtěli vyhrát, ale po celkem vydařené první půli jsme se nedokázali ve druhém poločase chytnout a nakonec padli. V závěru to byla křeč. Musíme se už dívat na jaro a připravit se tak, abychom soutěž zachránili. Myslím, že rozhodně nemáme tým, který by měl spadnout. Kluci sami ví, kde nás tlačí bota a kde musíme přidat,“ vzkazuje trenér novice od hranic Štefan Bršťák.

Sestava Dolního Dvořiště: Josefík – Kouba, Šrefl, Kubík, J. Macanovič, M. Hajdák, Krenauer, Štifter, Hošek, P. Pecha (64. Tesař), V. Kotlár (68. E. Marek).

Horní Planá – Hrdějovice 1:4 (1:2), branky: 30. Adam Kvasnička – 13. a 47. Miklík, 33. Studnička, 57. Stráský.

„Zaplať pánbůh, že už je konec… Máme spoustu zraněných, zase museli hrát mladíci, ještě nedávní žáci, na lavičce byl jediný náhradník, a to můj asistent Kostínek. Přes zimu se musíme dát dohromady, pokusíme se sehnat nějaké posily a ještě budeme bojovat. Vzdávat rozhodně nic nehodláme!“ nehází flintu do žita hornoplánský kormidelník Karel Souček.

Sestava Smrčiny: Dinka – Kordík (74. Kostínek), Ryneš, Aleš Kvasnička, L. Mražík, M. Mražík, Adam Kvasnička, Trančík, Komžák, Brůha, Bednář.