V 18. kole I.A třídy spartakovci v domácím prostředí hostili průběžně druhé Mladé. Do sestavy se vrátili minule absentující Pál, Vaniš a Poláček. Chyběli ale jiní.

Kaplice / Vyšší Brod – Mladé 4:2 (0:1)

Skóre mohli otevřít hosté už ve 2. minutě, ale Hanetšlégr z hranice velkého vápna odkrytou kaplickou svatyni netrefil.

Domácí kontrovali v 9. minutě, kdy Hájek našel přesným pasem za obranou Pála, ten se dokázal ve vápně uvolnit, míč však poslal jen nad břevno.

V prvním poločase bylo k vidění oboustranně hodně nepřesností. Více na míči však byli hosté. V 17. minutě po centru z pravé strany hlavičkoval mimo domácí bránu Picek. Ve 28. minutě se již hosté ujali zaslouženě vedení. Po pěkné kombinaci se sám před gólmanem ocitl Štěpán Masák a střelou po zemi k levé tyči překonal brankáře Šestáka – 0:1.

O několik minut později se opakovala obdobná situace, naštěstí pro domácí s opačným výsledkem. Peška ve vyložené šanci Šesták vychytal.

Domácí odehráli velice špatný první poločas, přesto v jeho závěru dvakrát zahrozili. Nejprve z hranice velkého vápna vyslal přízemní ránu Olah, ale branku soupeře minul. Krátce před odchodem do kabin Olah vysunul nabíhajícího Vaniše, ten zleva pronikl do vápna, uvolnil se, ale mezi tyče rovněž míč nenasměroval.

Po změně stran však dorostenci Spartaku a Dynama předvedli diametrálně odlišný výkon než v první půli. Domácí byli aktivní, přesněji kombinovali a rázem získávali nad soupeřem navrch. Dlouho si však nedokázali vypracovat vyloženou brankovou příležitost.

Naopak, soupeř mohl odskočit. V 58. minutě byl v šanci Pešek, z levé strany mířil na vzdálenější tyč tak přesně, že míč konstrukci trefil.

Dvacet minut před koncem se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Trestný kop z poloviny hřiště zahrával Dostál, vpravo ve vápně našel Jakuba Vaniše, který se dokázal uvolnit a střelou po zemi na bližší tyč překonal Pokorného – 1:1.

Uběhlo pak jen šest minut a obrat ve vývoji skóre byl dokonán. Po faulu na Dostála se k přímému kopu postavil Vaniš, jeho technický pokus stačil Pokorný vyrazit, ale na dorážku dobíhajícího Davida Gušla už zareagovat nemohl – 2:1.

V 82. minutě už to dokonce bylo o dva góly. Pál přesnou přihrávkou našel na pravé straně Jakuba Vaniše, ten pronikl do vápna a zakončením po zemi Pokorného dokázal překonat – 3:1.

Hosté však ještě vykřesali jiskru naděje, když Dostálovu chybu využil ke snížení Štěpán Masák – 3:2.

Prakticky ihned po rozehrávce ale Mládští o naději zase rychle přišli. Středem hřiště si to k brance namířil Dan Pál a po jeho průniku pečetil výhru domácích premiérovým gólem Michal Hosenseidl – 4:2.

Díky zlepšené hře ve druhém poločase dorostenci Spartaku a Dynama dokázali otočit nepříznivý vývoj skóre ve svůj prospěch a plným ziskem se v tabulce na svého soupeře bodově dotáhli.

Fakta – branky: 70. a 82. Vaniš, 76. Gušl, 87. Hosenseidl – 28. a 86. Masák, ŽK 0:1 (König), rozhodčí Bartůněk, 30 diváků.

Sestava Kaplice / V. Brod: Šesták – Zayml, Lhotský, Hájek, Dostál, Poláček, Tvaroh, Pál, Vaniš, Hosenseidl, Olah, střídal: Gušl.

Libor Granec