Krumlovským kromě dlouhodobých marodů (Kabele, Beránek) chyběli i absentující stoper Dudák a zraněný Sláma. O jejich porážce ovšem rozhodl zejména bezkrevný a celkově špatný výkon.

Český Krumlov – Blatná 0:2 (0:1)

Branky:
39. Šejvar, 56. Míka, ŽK 2:4 (u domácích Persán, Tůma), řídil rozhodčí Reisner, sledovalo 105 diváků.

„Absence se sice projevily, ale hlavní byl fakt, že naši hráči k zápasu přistoupili laxně, bez pohybu a bez chuti hrát fotbal. Soupeř naopak hrál velice chytře, začal zostra, v prvních minutách nám nakopal a náš manšaft se s tím nesrovnal. Máme průměr dvacet let a ti mladí kluci si s takovým agresivním stylem prostě neumí poradit. U nás nebyl nikdo, kdo by hru usměrnil a dal tomu myšlenku. Prakticky jsme neměli šanci a za takový „výkon“ jsme si zasloužili prohrát,“ sportovně uznal a zároveň pogratuloval vítězům českokrumlovský kouč Václav Domin.

Sestava Slavoje: Trnka – Grigera (66. Smolen), Svoboda, Švec, Malý – Persán (82. Trapl), Tůma, Novák, Strapek – Fischer, Tauber.

Krumlovští první prohrou v sezoně sice o průběžné druhé místo v tabulce nepřišli, protože zaváhaly i Katovice a Lom, ale na vedoucí Olešník již ztrácejí čtyři body.

V příštím kole se budou zelenobílí o napravení reputace pokoušet na hřišti aktuálně desátého Oseku, jenž bodoval remízou v Milevsku.